Lívance jsou obdobou větších a tenčích palačinek. Ve světě jsou však lívanečky o něco známější, koneckonců jde o jednu z nejoblíbenějších sladkých snídaní. A není divu, jsou jednoduché, rychlé na přípravu a neskutečně lahodné. Těch variant, které můžeme připravit, je opravdu mnoho. Od kynutých, přes tvarohové, celozrnné, banánové až po tyto nekynuté. Dnes se zaměříme na šlehačkové lívanečky, které jsou jedinečné svým extra hedvábným těstem.

Přestože je těsto základ lívanců, konečné slovo bude mít to, čím lívance ozdobíte. Kombinace zakysané smetany a borůvek má fantasticky svěží chuť, příjemně jarní a ke snídani naprosto dokonalou.

Recept na šlehačkové lívanečky bez kynutí

Ingredience pro přípravu

  • 3 hrnky hladké mouky
  • špetka soli
  • 3 vejce
  • 1 – 1,5 hrnku mléka
  • 1 smetana ke šlehání 33 %
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžičky medu

Na vrch:

  • mražené borůvky
  • zakysaná smetana

Postup přípravy šlehačkových lívanců

1. Vše dáme do mísy a metlou promícháme.

2. Na lívanečníku pozvolna upečeme lívance na troše oleje.

3. Pokud je těsto moc husté, přidáme ještě trošku mléka.

4. Podáváme se zakysanou smetanou a borůvkami.

Obrázek receptu Pohádkově sladké potěšení: Snadné nadýchané lívance s jablky

Pohádkově sladké potěšení: Snadné nadýchané lívance s jablky

Šlehačkové lívance bez kynutí.
Foto: Romana Rubášová, Šlehačkové lívance bez kynutí.

Výjimečné těsto na lívance

Dnešní verze lívanečků je výjimečně lahodná a jemná. Smetana ke šlehání dodává těstu nebeskou chuť, která nastartuje váš den naprosto dokonale. Navíc je zvládnete velice rychle, jelikož není potřeba žádné kynutí.

Obrázek tvarohových lívanců

Tvarohové lívance s borůvkami a jahodami. Dezert nebo nadýchaná snídaně

Foto a recept Romana Rubášová, redakce cooky.cz, upraveno AI

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest