Nejlepší recepty na koláč a buchty jsou ty, ve kterých všechno smícháme dohromady, nalijeme na plech a máme hotovo. Tak tohle je přesně ona – taková trošku litá buchta. Těžko bych ve svém sešitu s recepty hledala něco rychlejšího. Kdyby se vám náhodou ohlásila návštěva třičtvrtě hodiny předem, tuhle buchtu budete akorát tak tahat z trouby. Stačí ji nechat jen trochu vychladnout, pak posypat moučkovým cukrem nebo polít rozpuštěnou čokoládou.
Pro větší vláčnost můžete část mléka nahradit zakysanou smetanou, je to starý a osvědčený trik, aby koláč déle vydržel. Jenže to stejně asi nevyužijete, protože skoro stejně rychle, jako ho upečete, ho také sníte. Zejména k teplému čaji chutná božsky. Je měkký a rozplývá se na jazyku.
Recept na buchtu z těsta za 10 minut
Doba přípravy: 45 minut
Co potřebujeme
- 150 g krystalového cukru
 - 180 g mléka
 - 300 g hladké mouky
 - 5 g prášku do pečiva
 - 100 g Hery nebo másla
 - 4 jablka
 - kokos (pokud máte rádi)
 
Postup přípravy šup šup buchty
1. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na větší kousky.
2. Tuk rozpustíme a necháme vychladnout.
3. Všechny ingredience smícháme v míse dohromady.

4. Těsto nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou.
5. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 30–35 minut (do zezlátnutí)
Další možné vychytávky
Do těsta přidáme špetku skořice pro prohloubení jablečné chuti.
Můžeme přidat 2 lžíce kakaa a získáme tmavé těsto.
Místo jablek můžeme použít hrušky.
                Litá buchta s tvarohem a mandarinkami: Jednoduchá a rychlá letní snídaně nebo svačina