Tvarožník je ikonou jednoduchosti a jemné chuti. Vyznačuje se neodolatelnou krémovou konzistencí a celkově působí velmi vláčně, takže se každé sousto rozpadá jako obláček. Tohoto perfektního výsledku dosáhnete právě díky metodě sypání. Získáte tak dokonale máslové těsto s lahodným tvarohem.
Přestože je tato metoda přípravy trochu netradiční, je vlastně jednodušší a s lepším výsledkem. Obecně tvarožníky a tvarohové koláče se těší oblibě zejména ve střední Evropě a v tomto moderním provedení ho zvládne připravit opravdu každý. Pojďme si upéct tuto pochoutku a to s naprostým minimem námahy!
Recept na sypaný tvarožník
Ingredience pro přípravu
- 1 hrnek cukru
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek
- 4 jemné tvarohy
- 4 vejce
- 4 vanilkové cukry
- citronová kůra z 1 citronu
- 200 g másla
Postup přípravy tvarohového koláče
1. Plech si vyložíme pečícím papírem a troubu dáme předehřát na 180°C.
2. V míse smícháme cukr s moukou a kypřícím práškem a polovinu této suché směsi nasypeme rovnoměrně po celé ploše plechu.
3. V jiné míse smícháme tvaroh, vejce, vanilkové cukry a citronovou kůru a lžící postupně tuto směs dávkujeme na sypkou směs v plechu.

Tvarohový koláč s ovocem: Výtečné řezy Tvarožka s ovocem z plechu
4. Stěrkou nyní dobře uhladíme a posypeme rovnoměrně zbytkem sypké směsi.
5. Povrch ozdobíme plátky másla a plech vložíme do předehřáté trouby na 45 minut.
6. Tvarožník je chutný hned po upečení, ale ještě lepší je druhý den.
Závěr
Pokud nemáte v oblibě složité recepty, ale jste milovníky dobrých dezertů, tomuto receptu se nesmíte vyhýbat. Chutě a textura tvarožníku spolehlivě uspokojí i náročné mlsouny. určitě jím nepohrdnou hosté na rodinné oslavě, večírku s přáteli nebo například kamarádky na návštěvě. Je vynikající k šálku dobré a kvalitní kávy.
