Takto dokonalý dezert z ovoce a vlákninou nabitými surovinami jste ještě neměli. Čerstvé broskve a borůvky si zamilujete díky křupavé ovesné kaši a mandlové polevě. Použijte samozřejmě jakékoliv ovoce máte, tu pravou chuť tvoří hlavně opékané mandle a ovesné vločky. Doporučujeme vám, abyste broskve neloupali. Nejen kvůli množství uchovaných vitamínů, ale broskve se po tepelné úpravě nerozpadnou a slupka je udrží pohromadě. Pro ještě lepší chuťový prožitek podávejte s kopečkem oblíbené zmrzliny.

Recept na hrníčkovou pečenou ovocnou směs s ovesnými vločkami

Obrázek receptu na pečený dezert z ovoce.
Zdroj obrázku: juliasalbum, Recept na pečený dezert z ovoce.

Délka přípravy 15 minut, délka pečení 45 minut. 6 porcí.

Ingredience pro přípravu

Broskvová a borůvková směs:

  • 4 neloupané a vypeckované broskve
  • 340 g borůvek
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 1/2 vymačkaného citronu
  • 1/3 hrnku hnědého cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu

Křupavá poleva:

  • 1/4 hrnku mouky
  • 3/4 hrnku ovesných vloček
  • 1/2 hrnku nakrájených a opečených mandlí
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 5 lžic změklého másla

Postup přípravy

1. Dáme si předehřát troubu na 190°C.

2. Ve větší míse si smícháme rozpuštěné máslo, nakrájené broskve, borůvky, citronovou šťávu, cukr, kukuřičný škrob a vanilkový extrakt.

3. Dobře promícháme a malou část ovoce si dáme stranou, zbytek dáme do vymazané zapékací mísy.

Dobře promícháme a malou část ovoce si dáme stranou, zbytek dáme do vymazané zapékací mísy.
Zdroj obrázku: juliasalbum, Dobře promícháme a malou část ovoce si dáme stranou, zbytek dáme do vymazané zapékací mísy.

4. V jiné čisté míse smícháme mouku, ovesné vločky a opečené mandle.

5. Přidáme změklé máslo a vidličkou ho zapracujeme do mouky.

6. Touto polevou potřeme směs z ovoce.

Touto polevou potřeme směs z ovoce.
Zdroj obrázku: juliasalbum, Touto polevou potřeme směs z ovoce.

7. Zbylé ovoce, které jsme si dali na stranu, rozložíme po povrchu rozetřené polevy.

8. Dáme péct do předehřáté trouby na 40 – 45 minut, dokud mírně ovoce nezezlátne.

9. Před podáváním necháme mírně vychladnout, ale podáváme teplé.

Čím je nám prospěšný oves?

Oves je využitelný v mnoha odvětvích a nejčastějšími potravinářskými produkty jsou ovesné vločky, mléko, mouka a otruby. Oves obsahuje vysoký obsah tolik prospěšné vlákniny, zejména pak beta-glukany. Dále je oves bohatý na bílkoviny, železo, hořčík a zinek.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest