Příznivci zdravého životního stylu by měli zpozornit. Avokádový toust patří opravdové perly zdravých a výživných snídaní. A to zejména díky lahodné chuti avokáda, která spolehlivě popírá fámy, které tvrdí, že co je zdravé, tak není dobré. Avokádovou pomazánku lze připravit na stovku způsobů, ale já jsme pro vás vybrala ten nejlepší.
Možná vám na první pohled připadá tato snídaně až příliš obyčejná. Vlastně plátek toustu s pomazánkou. Ale opak je pravdou. Avokádo vám nabídne mnohem více a jednou z jeho největších předostí je jeho variabilita. Skvěle chutná téměř s čímkoliv, se slaným i sladkým. Přesvědčte se sami!
Recept na toust s avokádem
Ingredience pro přípravu
- 5 stroužků česneku
- toustový chléb
- 2 avokáda
- 1 cibule
- máslo
- 2 rajčata
- pažitka
- sůl a pepř
- citronová šťáva
Postup přípravy
1. Plátky toustového chleba rozpůlíme na trojúhelníky a opečeme dozlatova na másle s prolisovanými 3 stroužky česneku.
2. Avokáda rozpůlíme, odstraníme pecky a střed vydloubneme do mísy.
3. Avokádo v míse rozmačkáme vidličkou a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.
4. Dále přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku a nadrobno nakrájená rajčata bez dužiny, tu odstraníme.

Kuřecí prso, dušená kedlubna, vejce a avokádo: Lehký a vyvážený oběd
5. Nakonec ještě nasekáme pažitku nebo petrželku a vše spolu promícháme.
6. Zakápneme trochou citronové šťávy, osolíme, opepříme a ještě znovu promícháme.
7. Podáváme s opečeným toustovým chlebem.
Původ avokáda
Avokádo je původně plodem Střední Ameriky. Bylo oblíbené už před tisíci lety Aztéky. Dnes se mu přezdívá „zelené zlato“, protože je velmi výživné, chutné, ale i drahé. Avokádové tousty byly velmi populární zprvu v USA a Austrálii, dnes jsou oblíbené po celém světě.
