Tyto snídaňové buchty s tvarohem jsou dokonalou volbou pro rychlou a chutnou snídani nebo svačinu. Příprava je velmi snadná, protože nejsou potřeba žádné kvasnice. Výsledek jsou jemné, nadýchané a lahodné buchty, které si zamilujete.
Buchty bez droždí je možné dále vylepšovat:
- Medová poleva: Místo moučkového cukru můžete buchty po upečení potřít medem pro krásný lesk a sladkou chuť.
- Ořechy nebo sušené ovoce: Přidejte do těsta nasekané ořechy nebo sušené ovoce pro extra texturu a chuť.
- Čokoládové kousky: Pro ještě sladší zážitek můžete do těsta přidat kousky čokolády.
- Citronová kůra: Přidejte nastrouhanou citronovou kůru do těsta pro svěží citrusovou příchuť.
Recept na tvarohové buchty připravené bez droždí
Potřebné vybavení
- Plech na pečení
Suroviny
- 250 gramů sladkého tvarohu (měkký, pastovitý)
- 250 gramů mouky
- 60 gramů cukru
- 2 vejce
- 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
- 8 gramů vanilkového cukru
- 7 gramů prášku do pečiva
- špetka soli
- vaječný žloutek (na potření buchet před pečením)
- moučkový cukr (na ozdobu)
Postup
- Vejce rozklepněte do hluboké mísy. Přidejte cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Vše šlehejte metličkou, dokud směs nebude hladká.
- Do směsi přidejte sladký tvaroh a opět šlehejte do hladka. Pokud je tvaroh zrnitý, doporučuje se jej předem propasírovat přes jemné sítko nebo rozmixovat.
Zdroj obrázku: retete-usoare, Těsto na tvarohové buchty
- Přidejte slunečnicový olej a dobře promíchejte.
- Prosátou mouku smíchejte s práškem do pečiva a postupně přidávejte do směsi.
- Nejprve míchejte stěrkou, poté hněťte rukama, dokud nevznikne homogenní, měkké a mírně lepkavé těsto.
- Na pomoučeném stole těsto rozválejte na váleček a rozdělte jej na 12 stejných dílů. Z každého dílu vytvarujte kuličku.
Zdroj obrázku: retete-usoare, Porcování těsta na buchty
- Kuličky těsta položte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným žloutkem pomocí silikonového kartáčku.
Zdroj obrázku: retete-usoare, Buchty potřené vajíčkem
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20-25 minut, dokud nejsou buchty zlatavě hnědé.
Zdroj obrázku: retete-usoare, Upečené buchty z trouby
- Nechte buchty vychladnout. Podle chuti je můžete posypat moučkovým cukrem.