Zatím nehodnoceno
Přejít na recept Tisknout recept

Tyto snídaňové buchty s tvarohem jsou dokonalou volbou pro rychlou a chutnou snídani nebo svačinu. Příprava je velmi snadná, protože nejsou potřeba žádné kvasnice. Výsledek jsou jemné, nadýchané a lahodné buchty, které si zamilujete.

Buchty bez droždí je možné dále vylepšovat:

  • Medová poleva: Místo moučkového cukru můžete buchty po upečení potřít medem pro krásný lesk a sladkou chuť.
  • Ořechy nebo sušené ovoce: Přidejte do těsta nasekané ořechy nebo sušené ovoce pro extra texturu a chuť.
  • Čokoládové kousky: Pro ještě sladší zážitek můžete do těsta přidat kousky čokolády.
  • Citronová kůra: Přidejte nastrouhanou citronovou kůru do těsta pro svěží citrusovou příchuť.
Zdroj obrázku: retete-usoare, Hotové buchty s cukrem

Recept na tvarohové buchty připravené bez droždí

Autor receptu: Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 25 minut
Celkový čas 35 minut
Porcí 12 porcí
Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept na snídaňové buchty se sladkým tvarohem

Potřebné vybavení

  • Plech na pečení

Suroviny

  • 250 gramů sladkého tvarohu (měkký, pastovitý)
  • 250 gramů mouky
  • 60 gramů cukru
  • 2 vejce
  • 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • 8 gramů vanilkového cukru
  • 7 gramů prášku do pečiva
  • špetka soli
  • vaječný žloutek (na potření buchet před pečením)
  • moučkový cukr (na ozdobu)

Postup 

  • Vejce rozklepněte do hluboké mísy. Přidejte cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Vše šlehejte metličkou, dokud směs nebude hladká.
  • Do směsi přidejte sladký tvaroh a opět šlehejte do hladka. Pokud je tvaroh zrnitý, doporučuje se jej předem propasírovat přes jemné sítko nebo rozmixovat.
    Tvarohové buchty - těsto

    Zdroj obrázku: retete-usoare, Těsto na tvarohové buchty

  • Přidejte slunečnicový olej a dobře promíchejte.
  • Prosátou mouku smíchejte s práškem do pečiva a postupně přidávejte do směsi.
  • Nejprve míchejte stěrkou, poté hněťte rukama, dokud nevznikne homogenní, měkké a mírně lepkavé těsto.
  • Na pomoučeném stole těsto rozválejte na váleček a rozdělte jej na 12 stejných dílů. Z každého dílu vytvarujte kuličku.
    Tvarohové buchty - porcování

    Zdroj obrázku: retete-usoare, Porcování těsta na buchty

  • Kuličky těsta položte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným žloutkem pomocí silikonového kartáčku.
    Tvarohové buchty - potřené vejcem

    Zdroj obrázku: retete-usoare, Buchty potřené vajíčkem

  • Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20-25 minut, dokud nejsou buchty zlatavě hnědé.
    Tvarohové buchty - upečené

    Zdroj obrázku: retete-usoare, Upečené buchty z trouby

  • Nechte buchty vychladnout. Podle chuti je můžete posypat moučkovým cukrem.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 70 Kč
Chod: Svačina
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: buchty, měkký tvaroh, sladká snídaně, tvaroh, Tvarohové buchty
Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest