5 hvězdiček od 2 kuchařů
Přejít na recept Tisknout recept

Vajíčková pomazánka je jedním z tradičních pokrmů, které mají své nezastupitelné místo v české kuchyni. Často se s ní setkáváme na jaře, v období Velikonoc, kdy si bohatá nadílka vykoledovaných vajec natvrdo přímo říká o přípravu pomazánky. Ale skvěle se hodí i na oslavy nebo jen tak, když má člověk chuť. Ať už jako rychlá večeře po náročném dni, nebo jako hvězda nedělního brunche, vajíčková pomazánka je vždy synonymem pro jednoduchost, výživnost a skvělou chuť.

Tato pomazánka má své kořeny v domácích receptech, kde každá rodina přidává své tajné ingredience. Ať už je to špetka sladké papriky, nasekaný kopr, nebo kapka worcesterové omáčky, každý má svůj způsob, jak tento pokrm povýšit na další úroveň. Vajíčková pomazánka je také dokonalým příkladem toho, jak lze z jednoduchých surovin vytvořit něco, co osloví široké spektrum chutí. Je to pokrm, který se nebojí experimentování a inovací a přesto si zachovává svou klasickou podstatu.

Zdroj obrázku: cooky.cz, recept na Vajíčkovou pomazánku

Recept na Vajíčkovou pomazánku

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 2 kuchařů
Čas přípravy 15 minut
Celkový čas 15 minut
Porcí 4 osoby
Pojďme se podívat na základní recept vajíčkové pomazánky.

Suroviny

  • 8 ks uvařených vajec
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce tvarohu
  • 1 lžička hořčice
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup 

  • Vařená vejce oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle nebo nakrájíme na kostičky do mísy
  • Přidáme majonézu, tvaroh a hořčici
  • Ochutnáme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem
  • Vše důkladně promícháme
  • Pomazánku necháme chvíli odpočinout v chladničce, aby se chutě spojily
  • Podáváme na čerstvém pečivu nebo jako náplň do kanapek či jen jako doplněk k zelenině
  • Tato pomazánka je výborná svou jednoduchostí a variabilitou. Můžeme ji obohatit o další ingredience, jako jsou jarní cibulka, paprika nebo okurka, které dodají pomazánce svěžest a křupavost. Vajíčková pomazánka je také skvělou volbou pro vegetariány hledající bohatý zdroj bílkovin
  • Přejeme dobrou chuť!
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Máte vlastní recepturu na vajíčkovou pomazánku? Podělte se s námi ZDE.
Cena: přibližně 80 Kč
Chod: Předkrm, Snídaně, Svačina, Večeře
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: pomazánka, vejce, Velikonoce


5 hvězdiček od 2 kuchařů (2 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest