Máte rádi plísňové sýry? Dnes vám představím zajímavý způsob, jak si takový sýr vychutnat v rozpečené podobě. Recept na rozpečený camembert nebo jiný plísňový sýr, vás okouzlí pro svou jednoduchost a jeho naprosto vynikající chuť. Sýr zapékám v jednom pekáči se světlou francouzskou bagetou, pestem, česnekem a cherry rajčaty. Mám tak současně i přílohu k sýru. Pojďme se tedy podívat, jak si tuto dobrotu vytvořit za 15 minut!
Rozpečený plísňový sýr obvykle připravuji jako hermelín, který si na chvilku naložím do oleje a česneku. Jako přílohu si připravuji salát. Tento recept mi ovšem přijde mnohem zajímavější a i chutnější. A moc ho doporučuji, je to doopravdy zajímavá a jednoduchá verze s opět novou chutí. Sýr můžete použít jakýkoliv máte rádi, i hermelín, když jinak nedáte. Dokonalé je, že máte kompletní jídlo hotové za 15 minut vč. pečiva i zeleniny.👌
Recept na neodolatelný rozpečený camembert, který stojí za vyzkoušení
Potřebné suroviny:
- 160 g plísňový sýr – my máme Francouzský sýr Camembert
- 250 g cherry rajčat
- 3 lžíce pesta (bazalkové nebo petrželové)
- 1 francouzská bageta (nakrájená na plátky)
- 2-4 lžíce kvalitního olivového oleje (dle vaší obliby)
- 2-4 stroužky česneku dle vaší obliby (nakrájený na plátky)
Postup:
1. Nejprve si předehřejeme troubu na 200 stupňů.
2. Očistíme si stroužky česneku a nakrájíme na plátky.
3. Plísňový sýr rozkrájíme a mezi jednotlivé dílky vložíme česnek. Takto připravený sýr přeneseme do zapékací nádoby. Okolo sýra rozsypeme rajčata (nebo je srovnáme).
4. Rajčata pokapeme pestem. A po obvodu nádoby dáme nakrájenou bagetu. Takto vše pokapeme olivovým olejem.
5. Dáme péct na 10 minut. Pečením se sýr rozpustí, rajčata změknou a bagetky se opečou. Hurá máme hotový pokrm a můžeme rovnou konzumovat z formy.
Konzumuje se to tak, že si vezmete opečenou bagetu, kterou ponoříte do rozpečeného sýru a na to si dáte rajčátko. Dokonalá jednohubka například k vínu.
Dobrou chuť.
Napište nám váš tip, jak tento recept vylepšit.