Rybích pomazánek by jste určitě vyjmenovali několik. Záleží na druhu ryb, ze kterých pomazánka vznikne a ihned má jinou chuť, dále záleží na ostatních ingrediencích přidaných do pomazánky a také ihned jinak chutná. My jsme pro vás připravili Vajíčkově-rybí pomazánku s ajvarem. Jako rybu jsme použili tuňáka z konzervy, ale víte co je ajvar? Ajvar je lahodná směs pečených paprik a lilku, která je oblíbená jako příloha i pomazánka. Jeho složení najdete na konci receptu. Pokud jej budete teprve připravovat, recept na jeho přípravu určitě najdete.

Recept na Vajíčkově-rybí pomazánku s ajvarem

Ingredience k přípravě

  • 5 vajec
  • 1 šalotka
  • 120 g sýra žervé (neochuceného)
  • 120 g tuňáka z konzervy
  • 3 lžíce ajvaru
  • sůl a pepř

Postup

1. Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nasekáme nadrobno anebo nastrouháme na hrubým struhadle.

Vajíčka uvařená natvrdo nakrájíme.
Vajíčka uvařená natvrdo nakrájíme.

2. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, tuňáka i s olejem, žervé a ajvar.

Přidáme ostatní ingredience.
Přidáme ostatní ingredience.
Přidáme ajvar.
Přidáme ajvar.

3. Pomazánku dochutíme solí a pepřem dle chuti a zamícháme. Podáváme s čerstvým pečivem.

Složení ajvaru

Ajvar je tradiční, především, balkánská pochoutka, která se často používá jako pomazánka, omáčka nebo příloha. Je vyrobena převážně z Kapie, lilek, olej, česnek, ocet, cukr, sůl, pálivé papričky (volitelné). Ajvar je chuťově bohatý a aromatický doplněk, který si zamilujete, ať už máte rádi pikantní nebo jemnější variantu.

Nepřehlédněte: obsáhlý přehled všech receptů na pomazánky – na Silvestra, oslavy a další příležitosti.

Nejlepší pomazánky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší pomazánky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest