Tyto výborné a vláčné cuketové řezy se zakysanou smetanou na povrchu jsou tak jemné. A díky cuketě a smetaně i jemné zůstanou. Pokud ovšem po upečení z nich vůbec něco zbyde, protože jsou tak fantastické, že se po nich jen zapráší a zůstane vám prázdný plech. Vypadají tak jednoduše a jsou tak snadné na přípravu a přitom tak moc jedlé.
A proto není nic lepšího, když se vám na zahradě objeví první cukety, než je použít do koláče. Cuketa samo o sobě nemá žádnou výraznou chuť, ale má skvělou schopnost udržet těsto šťavnaté, přitom není mastné ani nijak těžké. Díky cuketám jsou řezy vláčné, lehké a dlouho čerstvé. A když ihned po upečení na korpus rozetřete zakysanou smetanu, která vychladnutím zpevní, dodá svěží kontrast a řezů udělá parádní dezert vhodný i pro návštěvu.
Recept na vláčné cuketové řezy s polevou po kterých se jen zaprášilo
Ingredience potřebné k přípravě Cuketových řezů se závojem ze zakysané smetany
- 4 vejce
- 1,5 hrnku cukru krupice
- 3/4 hrnku oleje
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- prášek do pečiva
- 2 hrnky najemno nastrouhané cukety
- vanilkový cukr
- libovolná marmeláda
- 600 g zakysané smetany
Postup přípravy božských cuketových řezů
1. Cuketu nastrouháme najemno a odvodníme (necháme odstát cca 20 minut a vyždímáme).
2. Žloutky si oddělíme od bílků a vyšleháme je s cukrem za přidání oleje.
3. Přidáme nastrouhanou cuketu a poté mouku s práškem do pečiva.
4. Nakonec jemně zamícháme sníh, který jsme vyšlehali z bílků.
5. Těsto vylijeme na plech vymazaný sádlem a hrubou moukou a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 25 minut.
6. Po upečení ihned potřeme marmeládou a poté zakysanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem. Necháme chladit v lednici.
Vychlazené řezy krájíme na čtverce, můžeme dozdobit ovocem nebo čokoládou.

Křehký perník z cukety: Sladký, vláčný a s polevou
