Tyto výborné a vláčné cuketové řezy se zakysanou smetanou na povrchu jsou tak jemné. A díky cuketě a smetaně i jemné zůstanou. Pokud ovšem po upečení z nich vůbec něco zbyde, protože jsou tak fantastické, že se po nich jen zapráší a zůstane vám prázdný plech. Vypadají tak jednoduše a jsou tak snadné na přípravu a přitom tak moc jedlé.

A proto není nic lepšího, když se vám na zahradě objeví první cukety, než je použít do koláče. Cuketa samo o sobě nemá žádnou výraznou chuť, ale má skvělou schopnost udržet těsto šťavnaté, přitom není mastné ani nijak těžké. Díky cuketám jsou řezy vláčné, lehké a dlouho čerstvé. A když ihned po upečení na korpus rozetřete zakysanou smetanu, která vychladnutím zpevní, dodá svěží kontrast a řezů udělá parádní dezert vhodný i pro návštěvu.

Recept na vláčné cuketové řezy s polevou po kterých se jen zaprášilo

Ingredience potřebné k přípravě Cuketových řezů se závojem ze zakysané smetany

  • 4 vejce
  • 1,5 hrnku cukru krupice
  • 3/4 hrnku oleje
  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • prášek do pečiva
  • 2 hrnky najemno nastrouhané cukety
  • vanilkový cukr
  • libovolná marmeláda
  • 600 g zakysané smetany

Postup přípravy božských cuketových řezů

1. Cuketu nastrouháme najemno a odvodníme (necháme odstát cca 20 minut a vyždímáme).

2. Žloutky si oddělíme od bílků a vyšleháme je s cukrem za přidání oleje.

3. Přidáme nastrouhanou cuketu a poté mouku s práškem do pečiva.

4. Nakonec jemně zamícháme sníh, který jsme vyšlehali z bílků.

Korpus po upečení ihned potřeme marmeládou.
Foto: Cooky.cz, Korpus po upečení ihned potřeme marmeládou.

5. Těsto vylijeme na plech vymazaný sádlem a hrubou moukou a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 25 minut.

6. Po upečení ihned potřeme marmeládou a poté zakysanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem. Necháme chladit v lednici.

Na marmeládu ihned naneseme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem.
Foto: Cooky.cz, Na marmeládu ihned naneseme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem.

Vychlazené řezy krájíme na čtverce, můžeme dozdobit ovocem nebo čokoládou.

Obrázek k receptu na cuketový perník

Křehký perník z cukety: Sladký, vláčný a s polevou

Obrázek k receptu na zapečenou cuketu

Zapečené cukety s kuřecím masem a bramborami

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest