Podzim je tady a s ním přichází sezóna teplých dek, horkých čajů a krásných vůní linoucí se z kuchyně. Jedním z moučníků, který dokonale zachycuje podzimní atmosféru, je vláčný jablečný perník. Recept na tento moučník s námi sdílí paní Jaroslava F. a musím říct, že když jsem doma upekla, ihned zmizel. Je to hit podzimu, je jednoduchý na přípravu, a jeho vůně skořice a jablek vás okamžitě okouzlí.
Upečený jablečný perník je dokonalý k snídaním se šálkem teplého čaje, nebo jen tak ke kávičce. Uvidíte, že i děti uvítají tento moučník ve svých svačinových boxech.
Co dělá jablečný perník tak chutným a vláčným? Je to kombinace zvolených ingrediencí. Nastrouhaná jablka dodávají těstu vláčnost, zatímco skořice a kakao přidávají krásnou vůni.
Recept na vláčný jablečný perník je snadný a dostupný pro každého, kdo se v těchto sychravých dnech rád zahřeje. Potřebujete jen pár základních surovin, smíchejte je a za chvíli budete mít dezert, který vás a vaše blízké potěší.
Recept na Vláčný jablečný perník
Potřebné suroviny:
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 2 hrnky nastrouhaných jablek (můžete nechat slupku)
- 1 hrnek mléka
- 1 vejce
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 kypřící prášek do perníku
- 1 vanilkový cukr
Na závěr:
- čokoládová poleva a marmeláda
Postup:
1. Všechny suroviny dáme do jedné mísy a smícháme je.
2. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
3. Vymažeme si zapékací formu a vysypeme hrubou moukou. Do formy nalijeme hotové těsto.
4. Dáme péct na 30-40 minut. Pomocí špejle uděláme test, zda je moučník hotový.
5. Vychlazený moučník vyndáme z formy, rozpůlíme ho a promažeme marmeládou. Komu se nechce vyndávat, můžeme marmeládu namazat na vrch perníku. Poté vše přelijeme čokoládovou polevou.
Necháme perník vychladnout a podáváme.
Dobrou chuť.