5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Pokaždé, když připravujeme tuto aromatickou pochoutku, připomíná nám to Vánoce. Věřte ale, že si na jabkách v županu můžete pochutnat po celý rok. Provoňte si domácnost čerstvými jablky a neodolatelnou vůní skořice.

Některé zdroje uvádí, že toto sladké a smažené potěšení pochází ze Slovenska, jiné zdroje zase uvádí Chorvatsko. My však s určitostí víme, že jablka v županu milují lidé ve velkém množství zemí a kultur, protože pokrm je složen z dostupných surovin téměř po celém světě. A kombinace jablek a skořice je skvělá a chutná v jakémkoliv receptu.

Zdroj obrázku: video z článku, Recept na skořicová jablka v županu.

Top Recept na jablka v županu

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 10 minut
Celkový čas 20 minut
Porcí 4 osoby
Kalorie 256
Připravujeme úžasná jablka ve skořicovém županu, délka přípravy 10 minut, délka smažení 10 minut.

Potřebné vybavení

  • 1 Mísa
  • 1 Pánev

Suroviny

  • 2 ks Jablka
  • 1 lžíce Skořice s cukrem
  • 1/4 hrnku Mletých vlašských ořechů
  • 2 lžíce Moučkového cukru
  • 1 ks Vejce
  • 1/2 hrnku Mouky
  • 1/2 hrnku Mléka
  • 1/8 lžičky Jedlé sody
  • 1 hrnek Oleje na smažení

Postup 

  • Jablka oloupeme a nakrájíme na kolečka o tloušťce asi 1cm.
  • V míse smícháme vejce, mouku, mléko, jedlou sodu a 1 lžíci moučkového cukru.
  • Vše pořádně promícháme metličkou.
  • Rozpálíme si na pánvi olej.
  • Jablka postupně ponoříme do připraveného těstíčka a následně do rozpáleného oleje.
  • Z každé strany smažíme 3-4 minuty dozlatova.
  • Hotové plátky uložíme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného oleje.
  • Horké posypeme směsí cukru se skořicí, ořechů a případně moučkového cukru.
  • Podáváme teplé.

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Kalorie: 256kcal
Cena: 80 Kč
Chod: Dezert, Sladké, Snídaně
Kuchyně: Evropská kuchyně
Klíčové slovo: jabka v županě, jablka, jablka v županu, skořice

Výživové hodnoty

Kalorie: 256kcal


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest