Pokaždé, když připravujeme tuto aromatickou pochoutku, připomíná nám to Vánoce. Věřte ale, že si na jabkách v županu můžete pochutnat po celý rok. Provoňte si domácnost čerstvými jablky a neodolatelnou vůní skořice.
Některé zdroje uvádí, že toto sladké a smažené potěšení pochází ze Slovenska, jiné zdroje zase uvádí Chorvatsko. My však s určitostí víme, že jablka v županu milují lidé ve velkém množství zemí a kultur, protože pokrm je složen z dostupných surovin téměř po celém světě. A kombinace jablek a skořice je skvělá a chutná v jakémkoliv receptu.
Top Recept na jablka v županu
Potřebné vybavení
- 1 Mísa
- 1 Pánev
Suroviny
- 2 ks Jablka
- 1 lžíce Skořice s cukrem
- 1/4 hrnku Mletých vlašských ořechů
- 2 lžíce Moučkového cukru
- 1 ks Vejce
- 1/2 hrnku Mouky
- 1/2 hrnku Mléka
- 1/8 lžičky Jedlé sody
- 1 hrnek Oleje na smažení
Postup
- Jablka oloupeme a nakrájíme na kolečka o tloušťce asi 1cm.
- V míse smícháme vejce, mouku, mléko, jedlou sodu a 1 lžíci moučkového cukru.
- Vše pořádně promícháme metličkou.
- Rozpálíme si na pánvi olej.
- Jablka postupně ponoříme do připraveného těstíčka a následně do rozpáleného oleje.
- Z každé strany smažíme 3-4 minuty dozlatova.
- Hotové plátky uložíme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného oleje.
- Horké posypeme směsí cukru se skořicí, ořechů a případně moučkového cukru.
- Podáváme teplé.