5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Pesto z medvědího česneku je jedinečná a chutná varianta tradičního italského pesto, která v posledních letech získává na popularitě. Tento aromatický zelený list, známý také jako divoký česnek, je ceněn pro své výrazné chuťové vlastnosti a zdravotní přínosy.

Medvědí česnek je rostlina, která se v Evropě sbírá na jaře, když jsou její listy nejšťavnatější a plné chuti. Tradiční pesto se vyrábí především z piniových oříšků, listů medvědího česneku, olivového oleje a soli. Medvědí česnek je známý svým vysokým obsahem vitaminů a minerálů, zejména vitaminu C a železa. Pesto z medvědího česneku je tedy nejen chutné, ale také prospěšné pro imunitní systém a celkové zdraví.

Články a recepty z medvědího česneku naleznete zde.

Obrázek: cooky.cz, Recept na rychlé pesto z medvědího česneku

Recept na Pesto z medvědího česneku

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Celkový čas 20 minut
Porcí 4
Vaříme pesto z medvědího česneku, které máme hotové do 20 minut.

Potřebné vybavení

  • Tyčový mixér. se sekací nádobou
  • Nůž
  • Struhadlo

Suroviny

  • 100 g medvědího česneku (pokrájeného)
  • 50 g parmezánu (nastrouhaného najemno)
  • 50 g piniových ořechů (opražené)
  • 100 ml olivový olej
  • sůl (na dochucení)
  • citronová šťáva (na závěr na zakápnutí – volitelné)

Postup 

  • Nejprve si pokrájíme listy medvědího česneku.
  • Nastrouháme si sýr a opražíme ořechy.
  • Všechny tyto ingredience dáme do sekací nádoby se sekáčkem a rozemeleme.
  • Poté přidáváme olej.
  • Dochutíme pesto.
  • Vše přendáme do vypláchnuté skleničky a nahoru zakápneme pesto citronem.
    Případně dolijeme olejem a ozdobíme ořechy.
  • Takto hotové pesto nám vydrží v lednici několik týdnů, pokud ho dříve nesníte.
  • Dobrou chuť.

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Cena: 100 Kč
Chod: Dressing, Příloha
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: medvědí česnek, olivový olej, parmezán, piniové ořechy


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest