Lahodný broskvový dort, který připravíte bez pečení. Vystačíte si s velkými piškoty, kterých vám postačí 15 kusů. V případě, že máte pouze malé obyčejné piškoty, přizpůsobte tomu množství. Broskve potřebujeme konzervované, jelikož dobře využijeme sladký nálev. Nepečené dorty s ovocem jsou výtečné během horkých letních dní, kdy se obejdete bez trouby. Tuto skutečnost jistě oceníte stejně tak, jako lehké svěží ovoce. Formu jsme použili o rozměru 28 x 20 cm, pokud máte větší nebo menší, přizpůsobte tomu množství surovin.

Tento dort spojuje jemnost smetanového základu s ovocnou svěžestí broskví, což dohromady vytváří harmonii chutí, která potěší každého milovníka dezertů. Želatinová vrstva dodává dortu nejen atraktivní lesk, ale také lehkost, díky níž se stává ideálním letním pohoštěním. Příprava je snadná a rychlá, což oceníte zejména v horkých dnech, kdy chcete trávit co nejméně času v kuchyni. Konzervované broskve přinášejí do receptu praktický a pohodlný prvek, díky kterému si můžete užít chuť léta kdykoli během roku. Pokud rádi připravujete dezerty a nepečené dorty, připojte se do naší facebookové skupiny s inspiracemi na Nejlepší zákusky z kuchyně.

Recept na nepečený broskvový dort

Ingredience pro přípravu

Krém:

  • 400 ml smetany min. 30%
  • 300 g řeckého jogurtu
  • 2 lžíce želatiny
  • 4 – 5 lžic mléka
  • moučkový cukr

Broskvové želé:

  • 820 g konzervovaných broskví
  • 2ks broskvového želé
  • 400 ml vody

Navíc ještě:

  • 1ks broskvového želé
  • 15 ks velkých piškotů

Postup přípravy

1. Formu si vyložíme pečícím papírem nebo potravinářskou fólií a na její dno vyskládáme piškoty.

2. Želatinu na krém dáme do hrnce a zalejeme mlékem, díky čemu nám nabobtná.

3. Položíme na sporák a zahříváme (nesmí se vařit). Mícháme do rozpuštění a necháme zchladnout.

4. Smetanu si vyšleháme, přidáme k ní jogurt a moučkový cukr dle chuti. Dobře promícháme.

5. Do vychladlé želatiny přidáme 2 lžíce smetanového krému a kvalitně promícháme.

6. Tuto želatinu s krémem rychle nalejeme zpět do zbytku krému a zapracujeme mixérem.

7. Tento krém natřeme na piškoty, uhladíme a dáme do lednice.

8. Do 400 ml vroucí vody přidáme 2 balení broskvového želé a z broskví slejeme nálev a broskve rozmixujeme.

9. Rozmixované broskve smícháme v broskvovým želé a to dáme do lednice ztuhnout.

10. Těsně před zatuhnutím nalejeme nálev do želé a ten do smetanové směsi.

11. Jedno balení broskvového želé rozpustíme ve 400 ml vroucí vody a dáme stranou zchladnout.

12. Jakmile začne želé tuhnout, naneseme na broskvovou směs a dort dáme na několik hodin do lednice.

Nepečený broskvový dort.
Zdroj obrázku: kolorowegarnki, Nepečený broskvový dort.

Jsou nějaké vitamíny v konzervovaných broskvích?

Přestože během konzervace dochází ke ztrátě některých vitamínů a látek, určité zůstávají zachovány. V konzervovaných broskvích zůstává vitamín A ve formě beta-karotenu a část vitamínu C. V konzervě zůstává také menší množství vitamínu E a vitamíny B3 a B9.Konzervované broskve jsou velmi kvalitním zdrojem draslíku a fosforu.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest