Pokud hledáte rychlý způsob, jak zasytit nejen svoji rodinu, ale i nečekané hosty, máme pro vás řešení. Zapečené sendviče jsou totiž tím pravým řešením, které vám zajistí nejen plná břicha vašich hostů, ale také to, že nemusíte celý den stát v kuchyni. Tento jednoduchý recept spojuje dohromady nejen bohatou chuť obsažených ingrediencí, ale také přináší jedinečný zážitek. A to díky křupavému chlebu, který celý pokrm posune na jiný level.

V jednoduchosti skrývá se krása

Tyto zapečené jednohubkové chlebíčky jsou dokonalé nejen svojí chuťovou kombinací, ale také lehkostí. V jednoduchých obložených chlebech se skrývá kombinace smetanového sýru, pikantní klobásy a provensálských bylinek, které celému pokrmu dodávají středomořské aroma. Kromě toho jsou pečené v troubě, díky tomu neobsahují zbytečné tuky a jsou tak zdravější alternativou smažených pokrmů.

Ingredience potřebné na přípravu zapečených sendvičů (cca 15 kusů):

  • 300 gramů kvalitní klobásy
  • 200 gramů strouhaného sýra
  • 4 vejce
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžička provensálských bylinek
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
  • 15 plátků chleba (ideálně staršího, ale ne tvrdého)

Postup na přípravu zapečených kanapkových sendvičů:

  • Jako první si k ruce vezmeme hlubokou mísu, ve které si připravíme směs na potírání jednotlivých chlebů.
  • Klobásu nakrájíme na malé kostičky.
  • V míse smícháme klobásu, strouhaný sýr, vejce, majonézu, kečup, provensálské bylinky, sůl a pepř.
Směs na zapečené chleby
Příprava směsi na zapečené chleby
  • Vzniklá směs by měla být hustá, ale snadno roztíratelná.
  • Předehřejeme troubu na 180 °C.
  • Na každý plátek rovnoměrně namažeme připravenou směs – rozhodně s ní nešetříme, protože během pečení lehce ztratí na svém objemu.
Sendviče s kuřecím masem a zeleninou, zapečené se sýrem

Rychlé zapečené sendviče z trouby s kuřecím masem: lahodná chuť, zelenina, sýr a bylinky

Nanášení směsi na připravené chleby
Chleba se směsí na zapékaní
  • Plátky chleba vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
Chleby vyskládané na pečícím papíru
Příprava chlebů k zapékání

Plech se sendviči vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15–20 minut, dokud se sýr nerozpustí.

I z obyčejných surovin se dají vytvořit neobyčejné pokrmy. A právě takový jednoduchý obložený chléb je toho důkazem. Pokud chceme, můžeme během přípravy experimentovat s chutí. Můžeme si vyzkoušet různé druhy použitého sýra, parmezán dodá chlebu intenzivní chuť, mozzarella větší vláčnost. Pokud preferujeme pikantní pokrmy, můžeme při přípravě sáhnout po chilli koření. Také můžeme chleby ještě před vložením do trouby lehce osmahnout na pánvi.  

Pizza na toustovém chlebu: Skvělý způsob, jak využít zbytky

Zapečené Kanapky v troubě na toustovém chlebu se směsí sýra a šunky

Zdroj: Autorský článek

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest