Toto výborní a univerzální jídlo je mou oblíbenou verzí jídla Bretaňské fazole, které všichni určitě dobře známe. V létě máme na zahradě spoustu zeleniny, proto můžeme vařit trochu jinak. Místo suchých fazolí používáme zelené fazole a taky čerstvá rajčata. Tato letní verze je rychlejší na přípravu a je skvělým a chutným jídlem, které spojuje svěžest zeleniny s plnou chutí klobásy a jemnou kyselostí rajčat. Tento pokrm je výborný jako rychlý oběd nebo večeře, která zasytí a potěší naše chuťové pohárky.

Recept na Zelené fazolky na cibulce s klobásou v rajčatové omáčce

Ingradience na přípravu

  • 600 g zelených fazolek
  • 2 cibule
  • 4 klobásy
  • 3 velká rajčata (nebo plechovka sekaných rajčat)
  • 3 kávové lžičky rajčatového protlaku
  • mletá sladká a pálivá paprika dle chuti
  • majoránka, sůl a pepř (anebo bobkový list a nové koření) dle chuti

Postup

1. Uřízneme konce zelených fazolí a fazole opláchneme.

2. Fazole zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu, vaříme 15 minut a scedíme je.

3. Necháme trochu vychladnout a nakrájíme na kousky velikosti kolem 2 cm.

4. Klobásu nakrájíme na půl plátky a cibuli na kostičky.

5 . V hlubší pánvi rozehřejeme trochu tuku, restujeme cibuli a klobásu.

Restujeme cibuli a klobásu.
Zdroj obrázku: swojskiejedzonko, Restujeme cibuli a klobásu.

6. Když je cibule zlatistá, přidáme všechna koření a sůl a na kostičky nakrájená loupaná rajčata a ještě pár minut podusíme.

Rajčata nakrájíme na kostičky.
Zdroj obrázku: swojskiejedzonko, Rajčata. nakrájíme na kostičky.

7. Nakonec přidáme rajský protlak a fazole a dle chuti ještě dochutíme.

Přidáme nakrájené zelené fazolky.
Zdroj obrázu: swojskiejedzonko, Přidáme nakrájené zelené fazolky.

Servírování

Toto výborné a univerzální jídlo lze podávat různými způsoby. Podáváme jej s čerstvým chlebem, s toasty, s těstovinami, s bramborami, s rýží, s polentou nebo kuskusem, ale i posypané strouhaným sýrem, bylinkami, či pokapané citrónovou šťávou. Lze jej snadno přizpůsobit různým chutím a příležitostem, co z něj činí výbornou univerzální potravinu pro každodenní i sváteční stůl.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest