Toto jsou zapečené žampiony s vejci, sýrem, česnekem a bylinkami a každý klobouček je jako malá schránka chutí, která v sobě ukrývá jednoduché, ale tak výjimečné chutě. Tento pokrm má v sobě něco přirozeného a přitom v sobě nese eleganci už svým vzhledem. Je lehký, ale výživný a je vhodný jako předkrm, ale i lehká večeře nebo malá chuťovka k posezení s přáteli.

Toto jídlo nepotřebuje žádné složité omáčky ani přílohy. Je samo o sobě chutné a výjimečné a přitom obsahuje pouze ty nejobyčejnější ingredience, které jej dělají výjimečným právě ve své kombinaci. Duší celé chuti je česnek, je to malý zázrak, který doplňují čerstvé bylinky, jako pažitka, petrželka, tymián nebo oregano, vajíčka dodají jemnost a krémovitost pokrmu a propojí celou náplň, sýr dodá výraznou chuť a celou náplň zapeče. No a nakonec hlavičky žampionů, které jsou pevné a šťavnaté a tvoří ideální kalíšky pro tuto náplň.

Recept na Zapečené žampiony s bylinkovým srdcem

Ingredience potřebné přípravu Zlatých kloboučků z trouby – zapečených žampionů

  • 8 velkých kloboučků žampionů
  • 2 vejce
  • špetka soli

Plnění

  • 50 g másla
  • zelená jarní cibulka
  • zelená petrželová nať
  • 3 stroužky česneku
  • sůl a pepř dle chuti
  • 80 g strouhanky

Sypání

  • 60 g strouhaného sýra
  • čerstvá nasekaná petrželka

Postup přípravy zapečených žampionů

1. Z kloboučků žampionů odstraníme opatrně střed a do každého nalijeme rozkvedlané vejce se solí.

Do žampionů nalijeme vajíčko rozkvedlané se solí a zapečeme.
Zdroj: Przepisy Oli, Do žampionů nalijeme vajíčko rozkvedlané se solí a zapečeme.

2. Pokládáme je na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů 15 minut. Poté je vyndáme z trouby a necháme stranou.

3. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme petrželku, česnek a zelenou cibulku , osolíme a opepříme a mícháme na ohni asi minutu, dokud se všechno propojí, pak přidáme strouhanku a restujeme ještě asi 3 minuty.

4. Připravenou směsí naplníme zapečené žampiony s vajíčkem a každý hojně posypeme strouhaným sýrem.

Kloboučka naplníme a posypeme sýrem, Znovu zapečeme.
Zdroj: Przepisy Oli, Kloboučka naplníme a posypeme sýrem, Znovu zapečeme.

5. Pečeme v troubě dalších 5 minut, pokud se sýr nerozteče a nezíská křupavou kůrku.

6. Na závěr je ještě posypeme nasekanou zelenou petrželkou a podáváme.

Náplní do žampionů je spousta druhů můžeme použít to, co zrovna máme v lednici, nebo co máme rádi, fantazii se meze nekladou.

Plněné žampiony

Chutný předkrm hotový během chvilky, plněné žampiony

Smažené žampiony s pažitkovým dipem

Smažené žampiony s domácím pažitkovým dipem: Perfektní pochoutka!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest