Alpské knedlíky jsou skutečným klenotem rakouské i německé kuchyně. Tyto nadýchané knedlíky se švestkovou náplní uvnitř dokáží zasytit celou rodinu. Jejich příprava sice vyžaduje trochu trpělivosti, ale výsledek stojí za to.

Švestková povidla jsou ideální náplní právě pro kynuté knedlíky, a to díky své konzistenci a kyselosti, která krásně vyváží sladkost ostatních ingrediencí. Vanilková omáčka s rumem pak celý dezert povznese na úroveň skutečného lahůdkářského zážitku. Kombinace s mákem a moučkovým cukrem je pak už jen třešničkou na dortu.

Kynuté knedlíky plněné povidly s vanilkovou omáčkou

Celková doba přípravy 3 hodiny včetně kynutí. Vaření knedlíků 10 minut ve vroucí osolené vodě.

Ingredience pro přípravu kynutých knedlíků

Těsto (10 knedlíků)

  • 500 g hladké mouky
  • 25 g čerstvého droždí
  • 250 ml mléka
  • 50 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky soli

Suroviny na náplň

  • 1 balení švestkových povidel (cca 440 g)

Co budete potřebovat na vanilkovou omáčku

  • 1 balíček vanilkového pudinkového prášku
  • 700 ml mléka
  • krupicový cukr dle chuti
  • 2 dl rumu

Další potřebné suroviny

  • mletý mák
  • moučkový cukr
  • 50 g másla na rozpuštění

Postup přípravy kynutých alpských knedlíků

1. Rozdrobené droždí vmíchejte do vlažného mléka, přidejte trochu cukru a nechte vzejít kvásek (trvá to asi 15 minut).

2. V míse promíchejte mouku, vejce, zbylý cukr, sůl a vzešlý kvásek. Vypracujte hladké těsto a nechte ho 1 hodinu kynout na teplém místě.

3. Vykynuté těsto vyválejte do válečku a rozkrájejte na 10 stejných plátků. Každý plátek si ručně ještě více vyválejte.

4. Na každý plátek dejte lžíci povidel.

5. Těsto kolem náplně pečlivě uzavřete a vytvarujte kulatý knedlík – spoj dobře utěsněte, aby povidla nevytékala.

6. Pracovní plochu poprašte moukou a pokládejte na ni hotové knedlíky.

7. Přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.

8. V velkém hrnci přiveďte k varu hodně osolené vody.

Kynuté ovocné knedlíky voní vzpomínkami na dětství a prázdniny u babičky. Ta naše jim říkala „dělobuchy“. Hádám, že se jí jednou nepovedly, dobrák dědeček je náležitě otituloval a už jim to zůstalo. Babiččin recept vám teď představím, ale nebojte se. Mně se zatím povedly knedlíky pokaždé, takže recept je náležitě prověřený. Zkrátka každé kuchařce se občas oběd nepodaří, jak by si přála.

Ovocné kynuté knedlíky se podávají jako hlavní jídlo i jako dezert. Recept je jako stvořený pro děti, které alespoň u nás sladký oběd vždy ocení. Existuje mnoho způsobů, jak tento skvost české kuchyně servírovat – s tvarohem, skořicí nebo moučkovým cukrem. Já mám jednu ověřenou kombinaci, která vás, jak se říká, „vystřelí na měsíc“. Tu si ale nechám na samý závěr. Ještě si dovolím poznámku k náplni: nemusí to být nutně borůvky, co zabalíte do těsta. Napěchujte knedlíky klidně švestkami nebo třeba meruňkami.

Recept na kynuté borůvkové knedlíky

Doba přípravy: 1 hodina

Co potřebujeme

  • 1 lžička cukru
  • ½ kostky čerstvého droždí (cca 21 g)
  • 250 ml vlažné vody / mléka
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • borůvky (cca 250–300 g, podle velikosti knedlíků)
  • rozpuštěné máslo na potření (cca 50 g)

Postup přípravy borůvkových knedlíků

1. Nejprve vyrobíme kvásek:
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme lžičku cukru. V teple vzejde kvásek asi za 10 minut.

2. Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí, přidáme vejce a kvásek a vypracujeme pružné, nelepivé těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme v teple kynout na dvojnásobný objem asi 30 minut.

3. Mezitím omyjeme borůvky, necháme okapat a obalíme ve škrobu, aby v těstě nepustily tolik šťávy.

4 .Z vykynutého těsta vytvoříme asi 18 knedlíků. Z těsta tvarujeme placičky, do kterých zabalíme borůvky.


5. Hotové knedlíky necháme ještě 10 minut kynout (ty první budou mít náskok). Umísítme na pařáček a potřeme rozpuštěným máslem.

6. Vaříme v páře na pařáčku s pečicím papírem po dobu 12–15 minut.

Obrázek k receptu na kynuté borůvkové knedlíky
Foto: Ilona Mikulecká, Recept na kynuté borůvkové knedlíky

Jak servírovat ovocné kynuté knedlíky

A teď můj ověřený způsob servírování, který už odteď nebude rodinným tajemstvím.

Potřebujeme

  • 1 vaničku polotučného tvarohu
  • Moučkový cukr podle chuti
  • Trochu mléka na rozdělání tvarohu
  • Lžíci másla
  • 2 lžíce strouhanky
  • Granko

Jak postupovat

1. Tvaroh rozmícháme do tekutější konzistence s mlékem a dochutíme cukrem podle sebe.

2. V kastrůlku rozpustíme máslo a lehce na něm opražíme strouhanku.

3. Navrstvíme na knedlíky v pořadí tvaroh-granko-strouhanka.

Tak co, zkusíte je?

” [“post_title”]=> string(90) “Kynuté borůvkové knedlíky: Nestárnoucí česká klasika v pár jednoduchých krocích” [“post_excerpt”]=> string(158) “Kynuté borůvkové knedlíky podle tohoto postupu krok za krokem se určitě povedou. Jídlo rozzáří dětská očka a dospělí si také rádi zamlsají. ” [“post_status”]=> string(7) “publish” [“comment_status”]=> string(4) “open” [“ping_status”]=> string(4) “open” [“post_password”]=> string(0) “” [“post_name”]=> string(78) “kynute-boruvkove-knedliky-nestarnouci-ceska-klasika-v-par-jednoduchych-krocich” [“to_ping”]=> string(0) “” [“pinged”]=> string(0) “” [“post_modified”]=> string(19) “2025-07-09 15:36:41” [“post_modified_gmt”]=> string(19) “2025-07-09 13:36:41” [“post_content_filtered”]=> string(0) “” [“post_parent”]=> int(0) [“guid”]=> string(25) “https://cooky.cz/?p=55069” [“menu_order”]=> int(0) [“post_type”]=> string(4) “post” [“post_mime_type”]=> string(0) “” [“comment_count”]=> string(1) “0” [“filter”]=> string(3) “raw” } } [“post_count”]=> int(1) [“current_post”]=> int(-1) [“before_loop”]=> bool(true) [“in_the_loop”]=> bool(false) [“post”]=> object(WP_Post)#7205 (24) { [“ID”]=> int(55069) [“post_author”]=> string(3) “736” [“post_date”]=> string(19) “2025-07-07 14:17:00” [“post_date_gmt”]=> string(19) “2025-07-07 12:17:00” [“post_content”]=> string(7106) “

Kynuté ovocné knedlíky voní vzpomínkami na dětství a prázdniny u babičky. Ta naše jim říkala „dělobuchy“. Hádám, že se jí jednou nepovedly, dobrák dědeček je náležitě otituloval a už jim to zůstalo. Babiččin recept vám teď představím, ale nebojte se. Mně se zatím povedly knedlíky pokaždé, takže recept je náležitě prověřený. Zkrátka každé kuchařce se občas oběd nepodaří, jak by si přála.

Ovocné kynuté knedlíky se podávají jako hlavní jídlo i jako dezert. Recept je jako stvořený pro děti, které alespoň u nás sladký oběd vždy ocení. Existuje mnoho způsobů, jak tento skvost české kuchyně servírovat – s tvarohem, skořicí nebo moučkovým cukrem. Já mám jednu ověřenou kombinaci, která vás, jak se říká, „vystřelí na měsíc“. Tu si ale nechám na samý závěr. Ještě si dovolím poznámku k náplni: nemusí to být nutně borůvky, co zabalíte do těsta. Napěchujte knedlíky klidně švestkami nebo třeba meruňkami.

Recept na kynuté borůvkové knedlíky

Doba přípravy: 1 hodina

Co potřebujeme

  • 1 lžička cukru
  • ½ kostky čerstvého droždí (cca 21 g)
  • 250 ml vlažné vody / mléka
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • borůvky (cca 250–300 g, podle velikosti knedlíků)
  • rozpuštěné máslo na potření (cca 50 g)

Postup přípravy borůvkových knedlíků

1. Nejprve vyrobíme kvásek:
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme lžičku cukru. V teple vzejde kvásek asi za 10 minut.

2. Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí, přidáme vejce a kvásek a vypracujeme pružné, nelepivé těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme v teple kynout na dvojnásobný objem asi 30 minut.

3. Mezitím omyjeme borůvky, necháme okapat a obalíme ve škrobu, aby v těstě nepustily tolik šťávy.

4 .Z vykynutého těsta vytvoříme asi 18 knedlíků. Z těsta tvarujeme placičky, do kterých zabalíme borůvky.


5. Hotové knedlíky necháme ještě 10 minut kynout (ty první budou mít náskok). Umísítme na pařáček a potřeme rozpuštěným máslem.

6. Vaříme v páře na pařáčku s pečicím papírem po dobu 12–15 minut.

Obrázek k receptu na kynuté borůvkové knedlíky
Foto: Ilona Mikulecká, Recept na kynuté borůvkové knedlíky

Jak servírovat ovocné kynuté knedlíky

A teď můj ověřený způsob servírování, který už odteď nebude rodinným tajemstvím.

Potřebujeme

  • 1 vaničku polotučného tvarohu
  • Moučkový cukr podle chuti
  • Trochu mléka na rozdělání tvarohu
  • Lžíci másla
  • 2 lžíce strouhanky
  • Granko

Jak postupovat

1. Tvaroh rozmícháme do tekutější konzistence s mlékem a dochutíme cukrem podle sebe.

2. V kastrůlku rozpustíme máslo a lehce na něm opražíme strouhanku.

3. Navrstvíme na knedlíky v pořadí tvaroh-granko-strouhanka.

Tak co, zkusíte je?

” [“post_title”]=> string(90) “Kynuté borůvkové knedlíky: Nestárnoucí česká klasika v pár jednoduchých krocích” [“post_excerpt”]=> string(158) “Kynuté borůvkové knedlíky podle tohoto postupu krok za krokem se určitě povedou. Jídlo rozzáří dětská očka a dospělí si také rádi zamlsají. ” [“post_status”]=> string(7) “publish” [“comment_status”]=> string(4) “open” [“ping_status”]=> string(4) “open” [“post_password”]=> string(0) “” [“post_name”]=> string(78) “kynute-boruvkove-knedliky-nestarnouci-ceska-klasika-v-par-jednoduchych-krocich” [“to_ping”]=> string(0) “” [“pinged”]=> string(0) “” [“post_modified”]=> string(19) “2025-07-09 15:36:41” [“post_modified_gmt”]=> string(19) “2025-07-09 13:36:41” [“post_content_filtered”]=> string(0) “” [“post_parent”]=> int(0) [“guid”]=> string(25) “https://cooky.cz/?p=55069” [“menu_order”]=> int(0) [“post_type”]=> string(4) “post” [“post_mime_type”]=> string(0) “” [“comment_count”]=> string(1) “0” [“filter”]=> string(3) “raw” } [“comment_count”]=> int(0) [“current_comment”]=> int(-1) [“found_posts”]=> int(1) [“max_num_pages”]=> int(0) [“max_num_comment_pages”]=> int(0) [“is_single”]=> bool(false) [“is_preview”]=> bool(false) [“is_page”]=> bool(false) [“is_archive”]=> bool(false) [“is_date”]=> bool(false) [“is_year”]=> bool(false) [“is_month”]=> bool(false) [“is_day”]=> bool(false) [“is_time”]=> bool(false) [“is_author”]=> bool(false) [“is_category”]=> bool(false) [“is_tag”]=> bool(false) [“is_tax”]=> bool(false) [“is_search”]=> bool(false) [“is_feed”]=> bool(false) [“is_comment_feed”]=> bool(false) [“is_trackback”]=> bool(false) [“is_home”]=> bool(true) [“is_privacy_policy”]=> bool(false) [“is_404”]=> bool(false) [“is_embed”]=> bool(false) [“is_paged”]=> bool(false) [“is_admin”]=> bool(false) [“is_attachment”]=> bool(false) [“is_singular”]=> bool(false) [“is_robots”]=> bool(false) [“is_favicon”]=> bool(false) [“is_posts_page”]=> bool(false) [“is_post_type_archive”]=> bool(false) [“query_vars_hash”:”WP_Query”:private]=> string(32) “325c3f0c1cb90199ddbe25f2ad4ce9bc” [“query_vars_changed”:”WP_Query”:private]=> bool(true) [“thumbnails_cached”]=> bool(false) [“allow_query_attachment_by_filename”:protected]=> bool(false) [“stopwords”:”WP_Query”:private]=> NULL [“compat_fields”:”WP_Query”:private]=> array(2) { [0]=> string(15) “query_vars_hash” [1]=> string(18) “query_vars_changed” } [“compat_methods”:”WP_Query”:private]=> array(2) { [0]=> string(16) “init_query_flags” [1]=> string(15) “parse_tax_query” } [“query_cache_key”:”WP_Query”:private]=> string(84) “wp_query:d9943131305041aebf647c63b4fbae6d:0.55385800 17628658780.55544100 1762865878” } –>
Obrázek k receptu na kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky: Nestárnoucí česká klasika v pár jednoduchých krocích

9. Knedlíky vařte po částech 5 minut pod pokličkou, pak je obraťte a vařte dalších 5 minut bez pokličky.

10. Na vanilkovou omáčku: 500 ml mléka přiveďte k varu s cukrem.

11. Do zbylých 200 ml mléka rozmíchejte pudinkový prášek a přidejte k vařícímu mléku.

12. Míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Ochuťte rumem.

13. Promíchejte mák s moučkovým cukrem, rozpusťte máslo a při servírování knedlíky ozdobte.

Tipy redakce

  • Uzavření knedlíků: Spoje důkladně utěsněte, jinak se knedlíky při vaření rozpadnou a povidla vytečou do vody.
  • Vaření po částech: Knedlíky vařte raději po menších dávkách, protože během vaření výrazně nabobtnají.
  • Servírování: Podávejte knedlíky ihned po uvaření v hlubokých talířích s teplou vanilkovou omáčkou, posypané mákem s cukrem a polité máslem.

Kynuté knedlíky patří mezi nejoblíbenější českou sladkou pochoutku, která zahřeje u srdce každého milovníka tradiční kuchyně. Jemné, nadýchané knedlíky s povidly, opraženou strouhankou a máslem jsou dokonalým hlavním jídlem i dezertem.

Kynuté knedlíky mají v české kuchyni dlouhou tradici a často se jim říká také „blbouni“ nebo „pěry“. Správně připravené knedlíky by měly být tak lehké, že se doslova rozpadnou v ústech. Klíčem k úspěchu je kvalitní kynuté těsto a správná doba vaření.

Recept na blbouny s povidly a opraženou strouhankou

Doba vaření v hrnci z každé strany 4 minuty.

Ingredience pro přípravu

Na knedlíky:

  • 1/2 kg hladké mouky
  • 1/2 krajíce (asi 15 g) čerstvého droždí
  • 1/4 l mléka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • trocha cukru
  • špetka soli

Na servírování:

  • povidla (švestková nebo meruňková)
  • opražená strouhanka s cukrem
  • máslo na potření

Postup přípravy kynutých knedlíků s povidly

1. Droždí rozdrob­íme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru a necháme 10 minut pracovat.

2. Do mouky uděláme důlek, přidáme nakynulý kvas, vejce, olej a špetku soli.

3. Zpracujeme na hladké, pružné těsto.

4. Těsto necháme přikryté na teplém místě kynout asi hodinu, dokud se nezvětší na dvojnásobek.

Obrázek k receptu na kynuté knedlíky
Foto: Ilona Mikulecká, Kynuté knedlíky pěry neboli blbouni

5. Z vykynutého těsta tvarujeme menší knedlíky (asi 8 až 10 kusů), které necháme ještě 15 minut dokynout.

6. Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě 4 minuty z každé strany na mírném ohni.

7. Hotové knedlíky ihned podáváme s povidly, opraženou strouhankou smíchanou s cukrem a kousky másla.

Tipy redakce

  • Správné kynutí: Těsto musí být dostatečně vykynulé, jinak budou knedlíky těžké a nebudou jak obláček.
  • Vaření: Voda by měla mírně bublat, ne vřít. Příliš bouřlivé vaření knedlíky poškodí.
  • Okamžité servírování: Knedlíky podávejte ihned po uvaření, jinak ztuhnou a ztratí svou nadýchanost.
  • Opražená strouhanka: Strouhanku opražte na pánvi s trochou másla dozlatova, pak smíchejte s cukrem podle chuti.
” [“post_title”]=> string(92) “Tradiční kynuté pěry neboli blbouni: Kynutá sladkost s povidly a opraženou strouhankou” [“post_excerpt”]=> string(120) “Blbouni nebo pěry jsou nadýchané kynuté knedlíky s ovocnou náplní. Vyzkoušejte tyhle s povidly, jsou výtečné!” [“post_status”]=> string(7) “publish” [“comment_status”]=> string(4) “open” [“ping_status”]=> string(4) “open” [“post_password”]=> string(0) “” [“post_name”]=> string(85) “tradicni-kynute-pery-neboli-blbouni-kynuta-sladkost-s-povidly-a-oprazenou-strouhankou” [“to_ping”]=> string(0) “” [“pinged”]=> string(0) “” [“post_modified”]=> string(19) “2025-07-23 13:24:10” [“post_modified_gmt”]=> string(19) “2025-07-23 11:24:10” [“post_content_filtered”]=> string(0) “” [“post_parent”]=> int(0) [“guid”]=> string(25) “https://cooky.cz/?p=55215” [“menu_order”]=> int(0) [“post_type”]=> string(4) “post” [“post_mime_type”]=> string(0) “” [“comment_count”]=> string(1) “1” [“filter”]=> string(3) “raw” } } [“post_count”]=> int(1) [“current_post”]=> int(-1) [“before_loop”]=> bool(true) [“in_the_loop”]=> bool(false) [“post”]=> object(WP_Post)#9418 (24) { [“ID”]=> int(55215) [“post_author”]=> string(3) “769” [“post_date”]=> string(19) “2025-07-23 12:20:05” [“post_date_gmt”]=> string(19) “2025-07-23 10:20:05” [“post_content”]=> string(5494) “

Kynuté knedlíky patří mezi nejoblíbenější českou sladkou pochoutku, která zahřeje u srdce každého milovníka tradiční kuchyně. Jemné, nadýchané knedlíky s povidly, opraženou strouhankou a máslem jsou dokonalým hlavním jídlem i dezertem.

Kynuté knedlíky mají v české kuchyni dlouhou tradici a často se jim říká také „blbouni“ nebo „pěry“. Správně připravené knedlíky by měly být tak lehké, že se doslova rozpadnou v ústech. Klíčem k úspěchu je kvalitní kynuté těsto a správná doba vaření.

Recept na blbouny s povidly a opraženou strouhankou

Doba vaření v hrnci z každé strany 4 minuty.

Ingredience pro přípravu

Na knedlíky:

  • 1/2 kg hladké mouky
  • 1/2 krajíce (asi 15 g) čerstvého droždí
  • 1/4 l mléka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • trocha cukru
  • špetka soli

Na servírování:

  • povidla (švestková nebo meruňková)
  • opražená strouhanka s cukrem
  • máslo na potření

Postup přípravy kynutých knedlíků s povidly

1. Droždí rozdrob­íme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru a necháme 10 minut pracovat.

2. Do mouky uděláme důlek, přidáme nakynulý kvas, vejce, olej a špetku soli.

3. Zpracujeme na hladké, pružné těsto.

4. Těsto necháme přikryté na teplém místě kynout asi hodinu, dokud se nezvětší na dvojnásobek.

Obrázek k receptu na kynuté knedlíky
Foto: Ilona Mikulecká, Kynuté knedlíky pěry neboli blbouni

5. Z vykynutého těsta tvarujeme menší knedlíky (asi 8 až 10 kusů), které necháme ještě 15 minut dokynout.

6. Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě 4 minuty z každé strany na mírném ohni.

7. Hotové knedlíky ihned podáváme s povidly, opraženou strouhankou smíchanou s cukrem a kousky másla.

Tipy redakce

  • Správné kynutí: Těsto musí být dostatečně vykynulé, jinak budou knedlíky těžké a nebudou jak obláček.
  • Vaření: Voda by měla mírně bublat, ne vřít. Příliš bouřlivé vaření knedlíky poškodí.
  • Okamžité servírování: Knedlíky podávejte ihned po uvaření, jinak ztuhnou a ztratí svou nadýchanost.
  • Opražená strouhanka: Strouhanku opražte na pánvi s trochou másla dozlatova, pak smíchejte s cukrem podle chuti.
” [“post_title”]=> string(92) “Tradiční kynuté pěry neboli blbouni: Kynutá sladkost s povidly a opraženou strouhankou” [“post_excerpt”]=> string(120) “Blbouni nebo pěry jsou nadýchané kynuté knedlíky s ovocnou náplní. Vyzkoušejte tyhle s povidly, jsou výtečné!” [“post_status”]=> string(7) “publish” [“comment_status”]=> string(4) “open” [“ping_status”]=> string(4) “open” [“post_password”]=> string(0) “” [“post_name”]=> string(85) “tradicni-kynute-pery-neboli-blbouni-kynuta-sladkost-s-povidly-a-oprazenou-strouhankou” [“to_ping”]=> string(0) “” [“pinged”]=> string(0) “” [“post_modified”]=> string(19) “2025-07-23 13:24:10” [“post_modified_gmt”]=> string(19) “2025-07-23 11:24:10” [“post_content_filtered”]=> string(0) “” [“post_parent”]=> int(0) [“guid”]=> string(25) “https://cooky.cz/?p=55215” [“menu_order”]=> int(0) [“post_type”]=> string(4) “post” [“post_mime_type”]=> string(0) “” [“comment_count”]=> string(1) “1” [“filter”]=> string(3) “raw” } [“comment_count”]=> int(0) [“current_comment”]=> int(-1) [“found_posts”]=> int(1) [“max_num_pages”]=> int(0) [“max_num_comment_pages”]=> int(0) [“is_single”]=> bool(false) [“is_preview”]=> bool(false) [“is_page”]=> bool(false) [“is_archive”]=> bool(false) [“is_date”]=> bool(false) [“is_year”]=> bool(false) [“is_month”]=> bool(false) [“is_day”]=> bool(false) [“is_time”]=> bool(false) [“is_author”]=> bool(false) [“is_category”]=> bool(false) [“is_tag”]=> bool(false) [“is_tax”]=> bool(false) [“is_search”]=> bool(false) [“is_feed”]=> bool(false) [“is_comment_feed”]=> bool(false) [“is_trackback”]=> bool(false) [“is_home”]=> bool(true) [“is_privacy_policy”]=> bool(false) [“is_404”]=> bool(false) [“is_embed”]=> bool(false) [“is_paged”]=> bool(false) [“is_admin”]=> bool(false) [“is_attachment”]=> bool(false) [“is_singular”]=> bool(false) [“is_robots”]=> bool(false) [“is_favicon”]=> bool(false) [“is_posts_page”]=> bool(false) [“is_post_type_archive”]=> bool(false) [“query_vars_hash”:”WP_Query”:private]=> string(32) “79c561f274939b2c55a2e5fab3de6839” [“query_vars_changed”:”WP_Query”:private]=> bool(true) [“thumbnails_cached”]=> bool(false) [“allow_query_attachment_by_filename”:protected]=> bool(false) [“stopwords”:”WP_Query”:private]=> NULL [“compat_fields”:”WP_Query”:private]=> array(2) { [0]=> string(15) “query_vars_hash” [1]=> string(18) “query_vars_changed” } [“compat_methods”:”WP_Query”:private]=> array(2) { [0]=> string(16) “init_query_flags” [1]=> string(15) “parse_tax_query” } [“query_cache_key”:”WP_Query”:private]=> string(84) “wp_query:ca9cd2e9271f20f737991ae71823fd3e:0.55385800 17628658780.55544100 1762865878” } –>
Obrázek k receptu na kynuté knedlíky

Tradiční kynuté pěry neboli blbouni: Kynutá sladkost s povidly a opraženou strouhankou

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest