Je to jeden z moučníků, které jsme doma kdysi pekli docela často. Když byla chuť na něco sladkého nebo se chystala rychlá oslava, nebylo nic jednoduššího než upéct korpus, naplnit ho pudinkem, přidat sušenky a navrch dát čokoládovou polevu. Byl to vláčný, krémový zákusek, ve kterém se pudink částečně vsákl do korpusu i do sušenek, a nahoře voněla čokoládová poleva, ganache nebo jen nastrouhaná čokoláda.
Říkali jsme mu BeBe kostky s pudinkem a většinou se připravoval den předem, aby se chutě krásně proležely a spojily. Druhý den byl vždycky nejlepší – vláčný, nasáklý a plný čokoládové vůně. Tyto řezy jsou pro mě naprostá retro klasika, která připomíná školní jídelny, oslavy u babiček i rodinná setkání.
Recept na Retro pudinkové řezy
Ingredience na přípravu Pudinkových řezů s Be Be sušenkami a čokoládovou polevou
- 160 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- 160 g cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 l mléka
- 3 pudinky v prášku (vanilkové nebo čokoládové)
- 150 g másla
- Be Be sušenky
- Rum
- čokoládová poleva
Postup přípravy pudinkových řezů
1. Z ingrediencí na těsto upečeme korpus v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 15 minut.
2. Z ingrediencí pro náplň uvaříme hustý pudink, ještě do teplého zamícháme máslo a navrstvíme na korpus.
3. Pudink poklademe Be Be sušenkami, které pokapeme Rumem a polijeme čokoládovou polevou.
4. Dezert necháme vychladnout a můžeme posypat strouhaným kokosem.
Do dezertu lze přidat i ovoce, například plátky banánu a získá opět jinou chuť.
Luxusní narozeninové karamelové řezy se základem z bébéček. Vrstvy z kakaa, pudinku a salka. Téměř jako dort z plechu
Bebe střecha: Nepečený dezert s tvarohem a banánem
pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková