5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Blíží se nám vánoční svátky, a proto si dnes ukážeme nepatrně zdravější variantu tradičního vánočního pokrmu, a to bramborového salátu s bílým jogurtem. Nejprve uvaříme 6 středně velkých brambor a 2 vejce, která po uvaření necháme vychladnout. Poté nakrájíme červenou cibuli, kyselé okurky a uvařená vejce, a po ochlazení brambor je nakrájíme na drobné kostičky. V míse smícháme lák od okurek, bílý jogurt, sůl a pepř, přidáme všechny nakrájené ingredience a necháme hodinu odpočinout v chladu.

Autor receptu a obrázku: Michal B, recept na Bramborový salát s bílým jogurtem

Recept na Bramborový salát s bílým jogurtem

Autor receptu: Michal Běhounek
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 40 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 1 hodina
Porcí 3 porce
Dokonalý bramborový salát, tentokrát ve zdravější verzi s bílým jogurtem. Jako příprava na Vánoce. Dobrou chuť všem!

Potřebné vybavení

  • Velká mísa

Suroviny

  • 6 ks Brambory (střední velikost)
  • 1 ks Cibule (červená)
  • 2 ks Vejce
  • 3 ks Kyselé okurky
  • 150 g Bílý jogurt
  • 1/2 polévkové lžíce Sůl
  • 1 čajová lžička Pepř
  • 2 polévkové lžíce Lák z okurek

Postup 

  • Nejprve si uvaříme 6 středně velkých brambor, kdy je vaříme zhruba 15 min.
  • Po uvaření brambory vycedíme a necháme cca 30 min vychladit.
  • Při čekání na ochlazení brambor si dále uvaříme 2 vejce, kdy je vaříme 10 min.
  • Jako další si nakrájíme najemno červenou cibuli, 3 ks kyselých okurek a posléze i uvařené vejce.
  • Vejce necháme take pár minut ochladit.
  • Po ochlazení brambory oloupeme a nožem nakrajíme na drobné kostičky.
  • V míse si promícháme 2 polévkové lžíce láku od okurek, bílý jogurt, sůl a pepř.
  • Do této hmoty přidáme nakrájenou cibuli, vejce, okurky a brambory.
  • Vše důkladně promícháme a necháme hodinu odpočinout v chladu.
Uložit do Mé kuchařky
Autor: Michal Běhounek
Chod: Příloha
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: bílý jogurt, Bramborový salát, kyselá okurka, lehký salát


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest