Blíží se nám vánoční svátky, a proto si dnes ukážeme nepatrně zdravější variantu tradičního vánočního pokrmu, a to bramborového salátu s bílým jogurtem. Nejprve uvaříme 6 středně velkých brambor a 2 vejce, která po uvaření necháme vychladnout. Poté nakrájíme červenou cibuli, kyselé okurky a uvařená vejce, a po ochlazení brambor je nakrájíme na drobné kostičky. V míse smícháme lák od okurek, bílý jogurt, sůl a pepř, přidáme všechny nakrájené ingredience a necháme hodinu odpočinout v chladu.
Recept na Bramborový salát s bílým jogurtem
Potřebné vybavení
- Velká mísa
Suroviny
- 6 ks Brambory (střední velikost)
- 1 ks Cibule (červená)
- 2 ks Vejce
- 3 ks Kyselé okurky
- 150 g Bílý jogurt
- 1/2 polévkové lžíce Sůl
- 1 čajová lžička Pepř
- 2 polévkové lžíce Lák z okurek
Postup
- Nejprve si uvaříme 6 středně velkých brambor, kdy je vaříme zhruba 15 min.
- Po uvaření brambory vycedíme a necháme cca 30 min vychladit.
- Při čekání na ochlazení brambor si dále uvaříme 2 vejce, kdy je vaříme 10 min.
- Jako další si nakrájíme najemno červenou cibuli, 3 ks kyselých okurek a posléze i uvařené vejce.
- Vejce necháme take pár minut ochladit.
- Po ochlazení brambory oloupeme a nožem nakrajíme na drobné kostičky.
- V míse si promícháme 2 polévkové lžíce láku od okurek, bílý jogurt, sůl a pepř.
- Do této hmoty přidáme nakrájenou cibuli, vejce, okurky a brambory.
- Vše důkladně promícháme a necháme hodinu odpočinout v chladu.