Pokud jste někdy přemýšleli, jak zkombinovat dva oblíbené dezerty do jednoho neodolatelného kousku, tento recept je tou správnou odpovědí. Spojuje bohatou, čokoládovou chuť klasických brownies s krémovou, lehce nakyslou vrstvou cheesecaku. Výsledkem je dezert, který nabízí to nejlepší z obou světů – hutnou čokoládovou intenzitu i jemnou, svěží texturu krémového sýra.

Je to perfektní volba pro všechny milovníky čokolády, kteří zároveň touží po lehčím krémovém nádechu. Díky kontrastu chutí a textur je tento dezert nejen lahodný, ale i vizuálně atraktivní.

Recept na dezert kombinující brownies a cheesecake

Délka pečení v troubě 40 minut.

Ingredience pro přípravu

Na brownies:

  • 60 g másla
  • 120 g kvalitní hořké čokolády
  • 70 g cukru
  • 20 g hnědého cukru
  • 30 g smetany ke šlehání
  • 60 g mouky
  • 8 g kakaa
  • 2 vejce
  • špetka soli

Na cheesecake:

  • 250 g tvarohu
  • 60 g cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce mouky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 vejce
  • 80 g smetany ke šlehání
  • 1/2 lžíce citronové šťávy

Navíc:

  • 1/2 lžíce kakaa
  • 1 lžíce smetany ke šlehání

Postup přípravy brownies vrstvy

1. Máslo s čokoládou si spolu za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni a poté přisypeme cukr, hnědý cukr a špetku soli.

2. Dále přidáme smetanu ke šlehání a metličkou vypracujeme hladkou směs.

3. Zapracujeme rozšlehaná vejce a prosejeme mouku s kakaem. Opět zapracujeme.

Připravíme brownies těsto.
Zdroj obrázku: totos-RECIPES, Připravíme brownies těsto.

4. Těsto nyní rovnoměrně rozetřeme do formy 20 x 20 cm vyložené pečícím papírem.

Příprava cheesecake vrstvy

1. V míse si stěrkou utřeme tvaroh nebo smetanový sýr a poté k němu přidáme cukr, vanilkový extrakt a znovu promícháme.

2. Nyní přidáme mouku a kukuřičný škrob a zapracujeme je do hmoty.

3. Dále postupně během míchání metličkou přidáme vejce a vypracujeme hladkou hmotu.

4. Nakonec přilejeme smetanu ke šlehání a citronovou šťávu a dobře promícháme.

Připravíme cheesecake těsto.
Zdroj obrázku: totos-RECIPES, Připravíme cheesecake těsto.

5. Z tohoto těsta si stranou do malé misky přendáme asi 1/4 hrnku.

6. K této trošce těsta přisypeme 1/2 lžíce kakaa a dobře ho zapracujeme.

7. Dále přilejeme 1 lžíci smetany ke šlehání a promícháme.

Odebereme malé množství cheesecake těsta.
Zdroj obrázku: totos-RECIPES, Odebereme malé množství cheesecake těsta.

Dokončení

1. Cheesecake světlé těsto nalejeme na tmavé v pečícím plechu a zarovnáme.

2. Připravené tmavé těsto v mističce vložíme do sáčku s ustřiženým rohem a na povrchu světlého v plechu vytvoříme tmavé pruhy.

Vytvoříme pruhy.
Zdroj obrázku: totos-RECIPES, Vytvoříme pruhy.

3. Špejlí můžeme pruhy zapracovat různými tahy do světlého těsta.

Špejlí namalujeme obrazce.
Zdroj obrázku: totos-RECIPES, Špejlí namalujeme obrazce.

4. Plech vložíme do předehřáté trouby na 190°C, ale při vložení do trouby hned teplotu stáhneme na 170°C a pečeme 15 minut.

5. Po 15 minutách stáhneme teplotu na 150°C a pečeme dalších 25 minut.

6. Po upečení necháme zchladnout a dáme na 3 hodiny do lednice.

Náš oblíbený dezert

Výsledek vypadá elegantně, jako byste strávili hodiny přípravou, přestože to trvá jen pár desítek minut. Tento dezert si oblíbí nejen děti, ale i dospělí, kteří ocení vyváženost sladkosti a jemné nakyslosti. Brownies a cheesecake v jednom je dezert, který nezklame na žádné příležitosti a pokaždé zanechá v hostech chuť na další kousek.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest