Asi všichni známe bleskurychlou oblíbenou večeři v podobě chleba ve vajíčku. Zkusili jste někdy vylepšení například s klobásou nebo sýrem? Možná nastal ten pravý čas tuto jednoduchou večeři zdokonalit podle tohoto receptu. Výhodou tohoto receptu je, že si stále zachovává svoji jednoduchost, přestože kvality pokrmu stoupnou o úroveň výše. Schválně členům rodiny neříkejte o vylepšení, určitě se prozradí sami svým blaženým výrazem na tváři.
Recept na luxusní chleba ve vajíčku
Ingredience pro přípravu
- 7 krajíců chleba
- 4 vejce
- 50 g sýra
- 1 měkká klobása
- 4 lžíce mléka
- sůl dle chuti
Postup přípravy
1. Klobásu nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na drobné nudličky.
2. Také nastrouháme tvrdý sýr najemno.
3. V misce si rozšleháme vejce a smícháme s nastrouhanou klobásou, mlékem a sýrem.
4. Na pánvi si rozpálíme olej a krajíce chleba ponoříme a obalíme ve vaječné směsi.
5. Chléb smažíme z obou stran dozlatova, přibližně 2 minuty z každé strany.
6. Podáváme za tepla hned po vytažení z pánve.
Spěcháte? Jídlo přímo pro vás
Jak vidíte, příprava tohoto jídla zabere pár minut. Výsledná chuť rozhodně potěší vás i vaše blízké. Jde o ideální volbu, když spěcháte a máte minimum času na vaření večeře.
Tipy navíc
Pro intenzivnější chuť experimentujte s různými sýry. Skvělý bude jistě cheddar nebo plísňový sýr.
Olej na smažení nepřehřívejte, aby jste chléb nepřipálili, ale určitě ho mějte dostatečně rozehřátý. Křupavá kůrka je důležitá.