Všichni známe bramborové lupínky, někdo je baští každý večer, někdo příležitostně a jiný se jim vyhýbá. Ano, jsou mastné většinou slané anebo jinak kořeněné a hlavně jsou velice jedlé, nikdy jich není dost. Když je člověk začne jíst, za chvíli zjistí, že je pytel prázdný. A co teď? Jen kdyby nebyly tolik kalorické…

No ale co takhle si udělat ty svoje – domácí a méně tučné, bez éček a hlavně moc, moc chutné? Prozradím vám, jak na to a uvidíte, že z talíře zmiznou během chvilky a nebudete stíhat připravovat další a další. Doporučuji nastrouhat těch brambor více, protože stále jich budete mít málo. A napadá mě ještě vyzkoušet je v horkovzdušné fritéze pouze postříkané olejem, třeba by to šlo. Já osobně to hned vyzkouším.

Recept na delikátní domácí bramborové ruličky ze 3 brambor – lepší než klasické brambůrky

Ingredience na přípravu

  • 3 brambory (určitě jich budete potřebovat více)
  • rostlinný olej
  • sůl
  • voda
  • párátka a papírové utěrky

Postup

1. Brambory oloupeme, kdo má rád, může nechat i slupku.

Brambory, které potřebujeme na přípravu smažených domácích ruliček
Foto: freepik.com, Domácí smažené brambůrkové ruličky

2. Nakrájíme je na velmi tenké plátky anebo nastrouháme na plátky na struhadle.

3. Nakrájené lupínky namočíme do misky s vodou a cca 20 minut promýváme, aby jsme vyplavili škrob.

Plátky brambor namočíme do vody.
Foto: cooky.cz, Plátky brambor namočíme do vody.

4. Z vody vyndáme na papírové obrousky a osušíme.

5. Lupínky brambor srolujeme do ruliček a zajistíme párátkem.

6. Smažíme v řádně rozpáleném oleji do zlatova.Vyndáme na papírovou utěrku, aby jsme odsáli přebytečný olej.

Smažíme v rozpáleném oleji.
Foto: cooky.cz, Smažíme v rozpáleném oleji.

Servírování

Ruličky můžeme ochutit dle vlastní chuti buď solí anebo kořením, které máme rádi. Podávám jako jednohubky. Můžeme k nim vyrobit dip dle vlastní chuti, například česnekový.

pozn.: částečně upraveno AI

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest