5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Připravte si svůj vlastní domácí toustový chléb podle receptu níže, který je velmi chutný. Začněte vytvořením kvásku z droždí, cukru a trochy vlažné vody. Jakmile kvásek nabobtná, spojte všechny mokré ingredience a odděleně promíchejte sypké ingredience. Obě směsi pak důkladně propracujte dohromady, až vznikne hladké těsto. Toto těsto nechte hodinu kynout pod utěrkou, aby získalo na objemu. Mezitím vymažte formu máslem. Vykynuté těsto znovu propracujte, vytvarujte do formy a nechte další hodinu kynout. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut. Po vytažení z trouby nechte chléb deset minut odpočívat, poté vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce. Výsledkem bude dokonale nadýchaný a chuťově výjimečný toustový chléb.

Tento recept pro Vás do redakce zaslala a připravila Karolína P.

Obrázek: Karolína Pospíšilová, Domácí toustový chléb

Recept na domácí Toastový chléb

Autor receptu: Karolína Pospíšilová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 2 hodiny
Celkový čas 2 hodiny 20 minut
Porcí 5 porcí
Připravte si jednoduše domácí toustový chléb podle receptu.

Potřebné vybavení

  • Trouba
  • Domácí pekárna

Suroviny

  • 500 g hl. mouky
  • 21 g droždí
  • 8 g cukru
  • 12 g soli
  • 125 g bílého jogurtu
  • 150 ml studené vody
  • 100 ml horké vody
  • 45 g měkkého másla na kostičky

Postup 

  • Z droždí, cukru a trochu vlažné vody vytvoříme kvásek.
  • Smícháme všechny mokré suroviny.
  • Smícháme všechny sypké suroviny.
  • Smícháme vše dohromady a propracujeme.
  • Necháme hodinu kynout pod utěrkou.
  • Formu vymažeme máslem.
  • Vykynuté těsto propracujeme a vytvarujeme do požadovaného tvaru.
  • Ve formě necháme hodinu kynout.
  • Pečeme 45 minut na 180°C.
  • Po upečení necháme 10 minut odpočívat.
  • Chleba vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.
Uložit do Mé kuchařky
Autor: Karolína Pospíšilová
Chod: Snídaně, Svačina, Večeře
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: bílý chléb, chléb, toastový chléb



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest