5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Dvoubarevná rozlitá tvarohová buchta je skvělou volbou pro milovníky tvarohu a čokolády. Její příprava je jednoduchá a přesto dokáže skvěle potěšit chuťové pohárky každého. Osobně ji ráda připravuji na víkendové rodinné oslavy, protože je oblíbená u dětí i dospělých. Vše připravuji podle hrníčkové metody, kde počítám, že jeden hrnek = 200 ml.

Začněte přípravou náplně smícháním měkkého tvarohu s vejci, cukrem, vanilkovým pudinkovým práškem a mlékem, až vznikne hladká směs. Pro těsto nejprve spojte hladkou mouku, prášek do pečiva, cukr a kakao, poté přidejte vejce, olej a mléko a míchejte, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Používám plech o rozměru 38×26 cm vyložený pečicím papírem. Na plech nalijte většinu těsta, poté rovnoměrně rozprostřete řídkou tvarohovou náplň. Do zbylého těsta přimíchejte ještě čtvrt hrnku mléka a tuto směs opatrně rozlijte na tvarohovou vrstvu. Pečte v troubě předehřáté na 180°C po dobu 30 až 40 minut. Po vychladnutí buchtu nakrájejte.

Dvoubarevná rozlitá tvarohová buchta

Recept na dvoubarevnou rozlitou tvarohovou buchtu

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 40 minut
Celkový čas 1 hodina
Porcí 12 porcí
Tato buchta spojuje jemnost tvarohu s bohatou chutí kakaa, což z ní dělá oblíbený dezert pro každého

Potřebné vybavení

  • Elektrický šlehač
  • Papír na pečení
  • Plech nebo forma na pečení

Suroviny

Těsto:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 1,25 hrnku mléka
  • 0,75 hrnku oleje
  • 2 vejce

Náplň:

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 hrnek cukru
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka

Postup 

  • V misce promíchejte tvaroh, vejce, cukr, pudinkový prášek a trochu mléka. Elektrickým šlehačem šlehejte dohladka a postupně přilívejte zbytek mléka.
  • V jiné míse smíchejte všechny sypké suroviny (mouku, prášek do pečiva, cukr, kakao). Přidejte vejce, olej a 1 hrnek mléka. Dobře rozmíchejte, ideálně šlehačem.
    Suroviny

    Sypké suroviny na dvojbarevný koláč

  • Na plech vyložený papírem nalijte větší polovinu těsta a rozetřete po celé ploše.
    Těsto

    Příprava těsta na dvoubarevnou buchtu

  • Na těsto rovnoměrně nalijte tvarohovou náplň.
    Plech

    Těsto připravené na plechu

  • Do zbytku těsta přidejte čtvrt hrnku mléka, důkladně rozmíchejte a tenkým pramínkem opatrně rozlijte na tvaroh.
  • Vložte do předehřáté trouby na 180°C a pečte 30-40 minut.
  • Nechte vychladnout a poté krájejte na kousky.
    Recept na tvarohovou rozlitou buchtu na plech

    Dvoubarevná rozlitá tvarohová buchta

Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 70 Kč
Chod: Sladké
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: buchta, buchta na plech, hladká mouka, pudink, rozlitá buchta, tvarohová buchta
Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest