Dvoubarevná rozlitá tvarohová buchta je skvělou volbou pro milovníky tvarohu a čokolády. Její příprava je jednoduchá a přesto dokáže skvěle potěšit chuťové pohárky každého. Osobně ji ráda připravuji na víkendové rodinné oslavy, protože je oblíbená u dětí i dospělých. Vše připravuji podle hrníčkové metody, kde počítám, že jeden hrnek = 200 ml.
Začněte přípravou náplně smícháním měkkého tvarohu s vejci, cukrem, vanilkovým pudinkovým práškem a mlékem, až vznikne hladká směs. Pro těsto nejprve spojte hladkou mouku, prášek do pečiva, cukr a kakao, poté přidejte vejce, olej a mléko a míchejte, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Používám plech o rozměru 38×26 cm vyložený pečicím papírem. Na plech nalijte většinu těsta, poté rovnoměrně rozprostřete řídkou tvarohovou náplň. Do zbylého těsta přimíchejte ještě čtvrt hrnku mléka a tuto směs opatrně rozlijte na tvarohovou vrstvu. Pečte v troubě předehřáté na 180°C po dobu 30 až 40 minut. Po vychladnutí buchtu nakrájejte.
Recept na dvoubarevnou rozlitou tvarohovou buchtu
Potřebné vybavení
- Elektrický šlehač
- Papír na pečení
- Plech nebo forma na pečení
Suroviny
Těsto:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek cukru
- 2 lžíce kakaa
- 1,25 hrnku mléka
- 0,75 hrnku oleje
- 2 vejce
Náplň:
- 500 g měkkého tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek cukru
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka
Postup
- V misce promíchejte tvaroh, vejce, cukr, pudinkový prášek a trochu mléka. Elektrickým šlehačem šlehejte dohladka a postupně přilívejte zbytek mléka.
- V jiné míse smíchejte všechny sypké suroviny (mouku, prášek do pečiva, cukr, kakao). Přidejte vejce, olej a 1 hrnek mléka. Dobře rozmíchejte, ideálně šlehačem.
Sypké suroviny na dvojbarevný koláč
- Na plech vyložený papírem nalijte větší polovinu těsta a rozetřete po celé ploše.
Příprava těsta na dvoubarevnou buchtu
- Na těsto rovnoměrně nalijte tvarohovou náplň.
Těsto připravené na plechu
- Do zbytku těsta přidejte čtvrt hrnku mléka, důkladně rozmíchejte a tenkým pramínkem opatrně rozlijte na tvaroh.
- Vložte do předehřáté trouby na 180°C a pečte 30-40 minut.
- Nechte vychladnout a poté krájejte na kousky.
Dvoubarevná rozlitá tvarohová buchta