Přemýšlíte cestou z práce co rychlého a výborného udělat k rodinné večeři? Určitě se vám to taky stává, proto zkuste tento recept na skutečnou farmářskou rychlovku a uvidíte jak se po ní zapráší. Někdy není čas stát u plotny, ale poctivé domácí jídlo všichni ocení. Farmářské brambory jsou jednoduché a přitom velice chutné jídlo.
Vykouzlíte je z minima surovin, které má doma skoro každý a přesto budou chutnat královsky a bude se vám po nich stýskat ještě pozdě večer před spaním. Nejsou to totiž jenom farmářské brambory, jsou to vzpomínky na dětství, na babičku, či maminku, která uměla dodat jídlu duši. Rodinné večeře, kde se nepočítaly kalorie, ale úsměvy. Dnes si je ale můžete udělat moderně a s čímkoliv, co máte v lednici, ale stále s tím kouzlem domova. Možná jste o nich slyšeli i jako o selských bramborách.
Recept na rodinnou večeři – rarmářskou rychlovku z brambor
Ingredience potřebné k přípravě Farmářské rychlovky z brambor
- 10 brambor
- 3 lžíce oleje na smažení
- 450 g slaniny
- sůl dle chuti
- 2 červené cibule
- 6 stroužků česneku
- mletý pepř a sladká paprika dle chuti
- čerstvá nasekaná petrželka na posypání
- zakysaná smetana
Postup přípravy farmářské bramborové večeře
1. Brambory uvařte se slupkou, oloupejte a nakrájejte na středně velké kousky.
2. Slaninu nakrájejte na malé plátky, smažte jí na mírném ohni na troše oleje dokřupava.
3. Slaninu osolte, přidejte najemno nakrájenou cibuli a rozpůlený česnek, zamíchejte.
4. Do zapékací misky položte kousky brambor, přidejte sůl, pepř a červenou papriku a jemně zamíchejte, aniž by se brambory rozmačkaly.
5. Poté přidáme slaninovou směs z pánve a jemně promícháme.
6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů cca 45 minut dokřupava.
Upečené brambory podáváme s nasekanou zelenou petrželkou a zakysanou smetanou. Dobrou chuť!

Farmářské brambory, známé i jako žravé brambory: Hodí se jako samostatné jídlo nebo příloha
pozn.: částečně upraveno AI