Chcete připravit k posezení s přáteli nebo na firemní oslavu něco výjimečné? Zkuste hermelínové kuličky se slaninou smažené na sádle. Pokud byste chtěli kombinací dvou barev, tak do poloviny kuliček můžete zamíchat nastrouhanou červenou řepu. Nejenže budou krásně barevné, řepa také vytvoří novou chuťovou kombinaci jednohubek.

Kombinací jemného hermelínu, křupavé slaniny a případných bylinek vytvoříte chuťově výrazné sousto, které zmizne ze stolu během chviličky. Naštěstí jejich příprava není zdlouhavá, takže nebudete litovat času věnovanému jejich přípravě. Pojďme se do kuliček společně pustit.

Recept na Skvělé jednohubky k vínu i pivu – smažené hermelínové kuličky se slaninou

Ingredience na přípravu hermelínových kuliček

  • 2 hermelíny nebo méně výrazný sýr typu camembert (cca 200 g)
  • 100 g slaniny
  • 50 g vlašských ořechů nebo mandlí (volitelné)
  • 1 vejce
  • 1 lžička nasekané pažitky nebo petrželky
  • strouhanka
  • špetka bílého pepře
  • červená řepa – volitelné

Postup na přípravu kuliček

1. Hermelín a slaninu si drobně nakrájíme. Smícháme v misce s vejcem, strouhankou, bílým pepřem a bylinkami dle výběru.

2. Směs řádně rozmícháme a dáme na 15 minut ztuhnout do lednice.

3. Vytvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance, případně v nasekaných oříšcích. Doporučuji obalit řádně i 2x, aby kuličky nevytékali.

Tvarujeme rukama kuličky a obalujeme ve strouhance, případně oříšcích.
Tvarujeme rukama kuličky a obalujeme ve strouhance, případně oříšcích.

4. V rozpáleném tuku osmažíme do růžova.

Tipy

Chcete li mít dva druhy kuliček, polovinu směsi obarvěte červenou řepou a dále zachovejte stejný postup.

Hlavní obrázek nakládaného hermelínu

Nakládaný hermelín s olivami, bazalkou a sušenými rajčaty

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest