Zatím nehodnoceno
Přejít na recept Tisknout recept

V naší rodině se často podával vývar s játrovými knedlíčky. Pamatuji si na tu vůni, která naplnila byt – aroma silného vývaru a česnekové tóny, které upozorňovaly na játrové knedlíčky. Játrové knedlíčky jsou jednou z mých nejoblíbenějších zavářek do polévky. Jsou jednoduché na přípravu, jen musím počítat s nějakým časem a zašpiněným nádobí na víc.

Tento recept o který bych se s vámi dnes ráda podělila je rodinný. Když připravuji játrové knedlíčky, vracím se myšlenkami zpět do babiččiny a maminčiny kuchyně. Napište mi, jaký je váš recept na játrové knedlíčky.

Zajímalo mne, jak se játrové knedlíčky dostaly do naší české kuchyně. Předávám informace, které jsem o nich zjistila. Původně byly knedlíčky oblíbenou zavářkou v německé a rakouské kuchyni. Jelikož tyto země jsou našimi sousedy, tak asi není překvapením, že se dostaly i k nám. Jejich popularita je díky kombinaci jednoduchých ingrediencí a výrazné chuti. Polévka s játrovými knedlíčky i krásně zasytí.

Játrové knedlíčky: recept z rodinné kuchařky

Recept na Játrové knedlíčky

Autor receptu: Veronika Sobotková
Zatím nehodnoceno
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 30 minut
Porcí 25 knedlíčků

Potřebné vybavení

  • ruční mixér pokud nemáte stačí nůž
  • Mísa
  • Hrnec

Suroviny

  • 200 g jater ((kuřecí nebo vepřové))
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce majoránky
  • 3-4 stroužky česneku (prolisovaný)
  • 100 g strouhanky
  • sůl a pepř (na dochucení)

Postup 

  • Játra si očistíme a nasekáme je.
  • V míse smícháme veškeré suroviny: nasekaná játra, vejce, majoránku, česnek, sůl a strouhanku. Vše důkladně promícháme. Necháme cca 10 minut odstát, aby se chutě propojily.
  • Z uvedených surovin, navlhčenými rukami, vytvarujeme knedlíčky.
  • Do vroucí vody dáme vařit knedlíčky, nebo rovnou dáme zavařit do vývaru. Knedlíčky vaříme 5 – 10 minut. Čas vaření se odvíjí od velikosti knedlíčků.
    Hotovo, dobrou chuť.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

Tipy na rozšíření receptu:
  • Pokud máte čerstvou petrželku nebo pažitku, přidejte ji do knedlíčků.
  • Milovníci cibule mohou přidat najemno nasekanou cibuli, kterou doporučujeme nechat zesklovatět na másle.
  • Jestli jste labužníkem pikantnějších tónů, přidejte si do knedlíčkové směsi nakrájenou chilli papričku. 
Chod: Polévka
Kuchyně: Česká, Středoevropská
Klíčové slovo: játrové knedlíčky, knedlíčky, zavářka do polévky
Nejlepší polévky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Polévky!


Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest