Pomazánky patří mezi oblíbené pochoutky, které si lze vychutnat k snídani, večeři nebo jako sytou svačinu během dne. Mohou být krémové, lehké, bohaté na chuť i výživné. Právě ta z králičího masa splňuje všechny tyto požadavky. Králičí verze představuje delikátní alternativu, je totiž nejen výjimečně chutná, ale i hodnotná po výživové stránce. A přes všechny tyto skvělé statistiky je králičí maso často bohužel opomíjené. Ale díky této pomazánce se to mlže snadno změnit!

Základem celé pomazánky je vývar z králíka. Součástí tohoto receptu je také postup na tento vývar. Díky němu je pomazánka naprosto úžasná a chuťově intenzivní. Takovou jen těžko seženete v běžném lahůdkářství, tak se do ní hned pustíme!

Recept na králičí pomazánku

Celková doba přípravy 40 minut.

Ingredience pro přípravu

Vývar:

  • přední díl z králíka
  • 1 menší mrkev
  • 1 menší petržel
  • kus celeru
  • 1 cibule
  • sůl
  • bobkový list
  • kuličky pepře
  • nové koření

Navíc:

  • 1 cibule
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • zelená část z jarní cibulky
  • 1 balení trojúhelníčků sýrů Primátor
  • vývar z králíka

Zdobení:

  • jarní cibulka
  • kapie

Postup přípravy králičí pomazánky

1. Králíka si uvaříme do měkka se zeleninou a kořením.

2. Maso obereme od kostí a vložíme ho do mísy nebo mixovací nádoby.

3. K masu přidáme zbytek surovin včetně trošky vývaru.

Obrázek receptu na jednoduchou pomazánku z pomazánkového másla.

Velmi jednoduchá domácí pomazánka z pomazánkového másla – třeba ke snídani nebo na jednohubky

4. tyčovým mixérem rozmixujeme a nadrobno si nasekáme jarní cibulku a kapii.

5. Pomazánku podáváme s čerstvým chlebem a posypeme jarní cibulkou a kapií.

Králičí pomazánka.
Foto: freepik.com, Králičí pomazánka.

Tip na podávání

Pomazánka z králičího masa se skvěle hodí k tmavému i světlému pečivu. Kdo si potrpí na autentickou venkovskou atmosféru, může ji podávat na kváskovém chlebu s nakládanou zeleninou. Pokud máte rádi výraznější chutě, můžete ji ozvláštnit kouskem nakládaných kapar nebo sušenými rajčaty.

Obrázek receptu na vaječnou pomazánku s lučinou a smetanovým křenem.

Vaječná pomazánka s lučinou a smetanovým křenem

Foto a recept Romana Rubášová, redakce cooky.cz, částečně upraveno AI

Nejlepší pomazánky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší pomazánky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest