Dezerty rozdělené v miskách nebo skleničkách jsou velmi oblíbené. Zaprvé máte dokonalý přehled o tom, kolik porcí zbývá a vlastně tím i hostům nenápadně naznačujete, kolik je pro každého. Navíc je obvyklé, že dezerty do skla se nepečou a jsou velmi snadné a rychlé – tento by vám neměl zabrat více než 5 minut.

V posledních letech jsou pomerančové dezerty na vzestupu. Použití pomerančů v dezertech je velmi moderní a také trochu odvážné. Obecně se citrusy nehodí ke všemu, proto je potřeba se nad použitými ingrediencemi trochu zamyslet. Náš pomerančový dezert je ale vymyšlený dobře, mléko i kondenzované mléko se k citrusům hodí dokonale. Ostatně, pojďme se pustit do přípravy ať to můžete zjistíte sami hned u prvního sousta!

Recept na rychlý mlečný pomerančový dezert do skleničky

Ingredience pro přípravu krému

  • 300 ml šťávy z vymačkaných pomerančů
  • 600 ml mléka
  • 270 ml kondenzovaného mléka
  • 100 g kukuřičného škrobu

Ingredience navrch

  • 1 pomeranč
  • 100 ml šťávy z vymačkaných pomerančů
  • 100 g cukru
Obrázek receptu na Fanta dort - osvěžující spojení kakaa, tvarohu a pomeranče

Úžasně pomerančový Fanta dort – retro tvarohový dezert, který rozhýbe každou oslavu

Postup přípravy

1. V hrnci smícháme 300 ml pomerančové šťávy a mléko na krém.

2. Přidáme kondenzované mléko, promícháme a zapracujeme kukuřičný škrob.

3. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí a odstavíme.

4. Hotový krém rozdělíme do mističek trochu pod okraj.

Obrázek receptu na mléčný pomerančový dezert do skla.
Zdroj: schöne desserts, Krém rozlijeme do mističek.

5. Pomeranč si nakrájíme na kolečka.

Obrázek receptu na mléčný pomerančový dezert do skla.
Zdroj: schöne desserts, Pomeranč nakrájíme na kolečka.

6. V pánvi si zkaramelizujeme 100 g cukru a do tekutého karamelu za stálého míchání přilijeme 100 ml pomerančové šťávy.

7. Do horkého karamelu nyní vložíme plátky pomeranče a z obou stran je dobře v karamelu omočíme.

Obrázek receptu na Sladké pomerančové pokušení nebo vídeňská harmonie

Vídeňská harmonie: Elegantní zákusek s pomerančem, piškoty a mascarpone

Obrázek receptu na mléčný pomerančový dezert do skla.
Zdroj: schöne desserts, Plátky pomeranče obalíme v karamelu.

8. Tekutý karamel nyní rovnoměrně rozlijeme po povrchu krému v mističkách a na vrch položíme kolečko karamelového pomeranče.

Obrázek receptu na mléčný pomerančový dezert do skla.
Zdroj: schöne desserts, Karamel nalijeme na vrch.

Tipy na servírování

Tento dezert je skvělý jak samotný, tak i jako součást bohatšího dezertního menu.
Pokud ho chcete ještě více zjemnit, můžete ho podávat se šlehačkou.
Můžete ho servírovat ve skleničkách, mističkách nebo dokonce v pomerančových slupkách, což vypadá velmi efektně.

Obrázek receptu na Vynikající a lákavý nepečený jahodový dort

Nepečený jahodový dort se smetanou a piškoty – sladké chuťové pohlazení

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest