Zatím nehodnoceno
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Kakaové rolky jsou jednoduchým a lahodným dezertem, který je ideální pro každou příležitost. Jejich jemné a nadýchané těsto, doplněné o kakaovou náplň, zaručuje úspěch na každém stole. Příprava je snadná a pečení zabere jen 15 minut. Tento recept je skvělý i pro začátečníky v pečení – stačí dodržovat pár jednoduchých kroků a výsledek vás nadchne.

Začneme tím, že smícháme teplé mléko, vodu, cukr a droždí, které necháme aktivovat. Přidáme mouku a sůl, a vypracujeme těsto. Po 45 minutách kynutí těsto rozválíme a potřeme rozpuštěným máslem, posypeme kakaem a cukrem. Srolujeme, nakrájíme na jednotlivé rolky, necháme odpočívat 15 minut a poté pečeme při 180 °C po dobu 15 minut. Po upečení je necháme vychladnout a můžeme podávat.

Jak dál upravit recept na čokoládovo-kakaové rolky

  • Můžete přidat nasekané ořechy nebo skořici do kakaové náplně.
  • Pokud chcete rolky ještě sladší, můžete je po upečení polít čokoládovou polevou nebo ji zapracovat přímo jako náplň.
  • Těsto můžete připravit večer a nechat ho kynout přes noc v lednici, abyste ráno měli čerstvé rolky k snídani.
Dokonalé čokoládové rolky – sladké pečivo, lepší než z obchodu

Recept na kakaové rolky

Autor receptu: Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 15 minut
Doba kynutí 45 minut
Celkový čas 1 hodina 15 minut
Porcí 9 kusů
Nadýchané kakaové rolky s jemnou kakaovou náplní a máslem, které jsou ideální k snídani nebo odpolednímu čaji

Potřebné vybavení

  • váleček na těsto
  • Plech na pečení

Suroviny

Těsto:

  • 100 ml teplého mléka
  • 100 ml teplé vody
  • 30 ml oleje
  • 1 polévková lžíce krystalového cukru
  • 7 g sušeného droždí (nebo 21 g čerstvého droždí)
  • ½ čajové lžičky soli
  • 350 g hladké mouky

Náplň:

  • 20 g rozpuštěného másla
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 2 polévkové lžíce práškového cukru

Na potření:

  • 1 vejce

Postup 

  • V misce smícháme teplé mléko, vodu, olej a cukr. Přidáme sušené droždí (nebo čerstvé rozpuštěné v troše mléka) a necháme ho aktivovat.
  • Přidáme hladkou mouku a sůl, a vypracujeme hladké těsto. Necháme ho kynout na teplém místě po dobu 45 minut.
  • Po vykynutí těsto rozválíme na obdélník. Potřeme rozpuštěným máslem a rovnoměrně posypeme kakaem smíchaným s práškovým cukrem.
    Těsto na rolkky

    Příprava těsta na kakaové rolky

  • Těsto srolujeme do rolky a nakrájíme na asi 4 cm široké plátky. Tyto plátky umístíme na plech vyložený pečicím papírem.
    Náplň do rolek

    Příprava náplně čokoládových rolek

  • Rolky necháme odpočívat dalších 15 minut.
  • Rolky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C po dobu 15 minut, dokud nejsou zlatavé.
    Čokoládové rolky

    Čokoládové rolky jako z obchodu

  • Po upečení necháme rolky vychladnout a můžeme podávat.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 80 Kč
Chod: Svačina
Kuchyně: Středoevropská
Klíčové slovo: čokoládové rolky, droždí, Kakao, kakaové rolky, rolky, sladké pečivo
Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest