Křupavé a křehké kakaové trubičky jsou dokonalým dezertem ke kávě či na společenskou událost. Jejich lahodná máslová náplň s lotuskovým krémem je pohádka na jazyku. Nebála bych se tvrdit, že jde o opravdové kulinářské umění nejen kvůli tomu, jak trubičky vypadají, ale i jak chutnají. Je to takový cukrářský skvost.

Díky kakaovému těstu mají trubičky bohatší chuť a tmavá barva se doplňuje se světlejším krémem. Lotuskový krém je velmi oblíbená pochoutka s chutí tolik známých sušenek. V kombinaci s máslem tvoří krémovou náplň do našich trubiček.

Recept na kakaové trubičky

Ingredience pro přípravu

  • 350 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce kakaa
  • čokoláda
  • 180 g másla
  • Lotusový krém Biscoff

Postup přípravy lotuskových trubiček

1. Z mouky, cukru, vejce, žloutku a kakaa vypracujeme těsto.

2. Na pomoučněném vále vyválíme na tenký plát a vykrojíme obdélníky cca 4 x 3 cm.

3. Obdélníky omotáme kolem cukrářských trubiček a vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem.

4. Vložíme do předehřáté trouby na 175°C a pečeme asi 8 minut.

Obrázek receptu na Okouzlující Harlekýn na plech

Harlekýn s přípravou na plechu – okouzlující dezert v podobě řezů s čokoládovým krémem a pařížskou šlehačkou

5. Za tepla stáhneme z trubiček a necháme vychladnout.

6. Konce trubiček namočíme v rozpuštěné čokoládě a necháme zaschnout.

7. Máslo vyšleháme s Lotusovým krémem a naplníme trubičky.

Lotusový krém Biscoff.
Foto: freepik.com, Lotusový krém Biscoff.

Lotusky Biscoff jako světový fenomén

Přestože je tento recept soustředěný na kakaové trubičky, jeho plnou chuť tvoří Lotusový krém. Sušenky Lotus pochází z Belgie a vznikly v roce 1932 v malém Belgickém pekařství. Teprve v roce 2007 vznikl Lotusový krém v podobě revolučního produktu.

Obrázek receptu na Klasické kremrole se sněhem, tradiční stoletý dezert stále hvězdou našeho stolu

Klasické kremrole se sněhem – tradiční stoletý dezert stále hvězdou našeho stolu

Skvělý nepečený cheesecake - lotuskový cheesecake

Lotuskový nepečený cheesecake

Zdroj: Ilona Mikulecká, redakce cooky.cz, částečně upraveno AI

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest