Křupavé a křehké kakaové trubičky jsou dokonalým dezertem ke kávě či na společenskou událost. Jejich lahodná máslová náplň s lotuskovým krémem je pohádka na jazyku. Nebála bych se tvrdit, že jde o opravdové kulinářské umění nejen kvůli tomu, jak trubičky vypadají, ale i jak chutnají. Je to takový cukrářský skvost.
Díky kakaovému těstu mají trubičky bohatší chuť a tmavá barva se doplňuje se světlejším krémem. Lotuskový krém je velmi oblíbená pochoutka s chutí tolik známých sušenek. V kombinaci s máslem tvoří krémovou náplň do našich trubiček.
Recept na kakaové trubičky
Ingredience pro přípravu
- 350 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 1 lžíce kakaa
- čokoláda
- 180 g másla
- Lotusový krém Biscoff
Postup přípravy lotuskových trubiček
1. Z mouky, cukru, vejce, žloutku a kakaa vypracujeme těsto.
2. Na pomoučněném vále vyválíme na tenký plát a vykrojíme obdélníky cca 4 x 3 cm.
3. Obdélníky omotáme kolem cukrářských trubiček a vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
4. Vložíme do předehřáté trouby na 175°C a pečeme asi 8 minut.

Harlekýn s přípravou na plechu – okouzlující dezert v podobě řezů s čokoládovým krémem a pařížskou šlehačkou
5. Za tepla stáhneme z trubiček a necháme vychladnout.
6. Konce trubiček namočíme v rozpuštěné čokoládě a necháme zaschnout.
7. Máslo vyšleháme s Lotusovým krémem a naplníme trubičky.
Lotusky Biscoff jako světový fenomén
Přestože je tento recept soustředěný na kakaové trubičky, jeho plnou chuť tvoří Lotusový krém. Sušenky Lotus pochází z Belgie a vznikly v roce 1932 v malém Belgickém pekařství. Teprve v roce 2007 vznikl Lotusový krém v podobě revolučního produktu.

Klasické kremrole se sněhem – tradiční stoletý dezert stále hvězdou našeho stolu

Lotuskový nepečený cheesecake
Zdroj: Ilona Mikulecká, redakce cooky.cz, částečně upraveno AI