Pudingové řezy s lesním ovocem jsou přesně takový dezert, s jakým se rádi pochlubíte ostatním. Tvoří ho nadýchaný korpus, svěží ovoce, vanilkový puding, smetanový krém a nastrouhaná čokoláda. Díky skvělé chuti jsem často nucena tento lahodný dezert připravovat například i během dovolené. Děti mu říkají “ovocný pudinkáč” a když na něj dostanou chuť, přesně vědí, co chtějí. Vypadá velmi chutně už od pohledu. Pokud nemáte lesní ovoce, použijte například jahody, maliny, borůvky nebo jiné červené ovoce.

Královské pudinkové řezy jsou dokonalým spojením jemnosti a svěžesti. Tento recept vás zaujme svou jednoduchostí a variabilitou. Nadýchaný korpus se snadno připravuje a jeho lehkost je perfektním základem pro bohatou pudinkovou náplň. Kombinace vanilkového pudingu a lesního ovoce přináší příjemný kontrast sladkosti a svěží kyselosti, což dělá tento dezert neodolatelným. Zajímavostí je, že místo lesního ovoce můžete použít jakékoli sezónní či oblíbené ovoce. Na vrchu pak může být i zakysaná smetana smíchaná s moučkovým cukrem dodá dezertu jemný krémový finiš, zatímco nastrouhaná čokoláda přidá nádech luxusu a elegance. A jestliže Vás zajímají další recepty a inspirace z kuchyně, přidejte se do naší facebookové skupiny na Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně, kde sdílejte i Vaše výtvory.

Recept na královské pudingové řezy

Délka pečení v troubě 25 minut.

Ingredience pro přípravu

Korpus:

  • 250 g mouky
  • 100 ml vody
  • 100 ml oleje
  • 5 vajec
  • 200 g cukru
  • 1/2 balení prášku do pečiva

Náplň:

  • mražené lesní ovoce
  • 1 l mléka
  • 120 g cukru
  • 3 vanilkové pudingy
  • 1 lžíce másla

Na vrch:

  • 400 g zakysané smetany
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • nastrouhaná čokoláda

Postup přípravy

1. Do mísy si dáme 5 žloutků, cukr na těsto a spolu vyšleháme v tuhou konzistenci.

Do mísy si dáme 5 žloutků, cukr na těsto a spolu vyšleháme v tuhou konzistenci.
Zdroj obrázku: Chutný TV, Do mísy si dáme 5 žloutků, cukr na těsto a spolu vyšleháme v tuhou konzistenci.

2. Dále přilejeme olej, vodu a přidáme prášek do pečiva. Dobře promícháme metličkou.

3. Poté přisypeme mouku a mixérem nebo metličkou ji zapracujeme.

Poté přisypeme mouku a mixérem nebo metličkou ji zapracujeme.
Zdroj obrázku: Chutný TV, Poté přisypeme mouku a mixérem nebo metličkou ji zapracujeme.

4. Bílky si vyšleháme zvlášť a sníh z bílků opatrně zapracujeme do žloutkového krému.

Bílky si vyšleháme zvlášť a sníh z bílků opatrně zapracujeme do žloutkového krému.
Zdroj obrázku: Chutný TV, Bílky si vyšleháme zvlášť a sníh z bílků opatrně zapracujeme do žloutkového krému.

5. Dáme si předehřát troubu na 180°C a plech 40 x 30 cm si vyložíme pečícím papírem.

6. Těsto nalejeme do plechu, uhladíme a dáme do předehřáté trouby na 15 – 25 minut.

Těsto nalejeme do plechu, uhladíme a dáme do předehřáté trouby na 15 - 25 minut.
Zdroj obrázku: Chutný TV, Těsto nalejeme do plechu, uhladíme a dáme do předehřáté trouby na 15 – 25 minut.

7. Na upečený a vychladlý korpus naneseme lesní ovoce a prozatím dáme stranou.

Na upečený a vychladlý korpus naneseme lesní ovoce a prozatím dáme stranou.
Zdroj obrázku: Chutný TV, Na upečený a vychladlý korpus naneseme lesní ovoce a prozatím dáme stranou.

8. Do rendlíku nalejeme mléko na krém, přisypeme cukr, vanilkové pudingy a dobře metličkou promícháme.

9. Dáme zahřívat na sporák a mícháme do úplného zhoustnutí.

10. Krém naneseme na ovoce, zarovnáme a dáme na 20 minut do lednice.

11. Mezitím si v misce smícháme zakysanou smetanu a moučkový cukr.

12. Vyšleháme a naneseme na vanilkový puding.

Vyšleháme a naneseme na vanilkový puding.
Zdroj obrázku: Chutný TV, Vyšleháme a naneseme na vanilkový puding.

13. Nahoru nastrouháme čokoládu a podáváme.

Královské pudingové řezy.
Zdroj obrázku: Chutný TV, Královské pudingové řezy.

Dokonalé řezy

Tyto pudingové řezy s lesními plody si získají oblibu u celé rodiny. Dezert je osvěžující, snadný a chuťově harmonicky vyvážený. Zejména během teplých letních dní oceníte chuťovou strukturu koláče. Připravte si k řezům kvalitní espresso a rozhodně se rozplynete blahem.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest