Nejspíše se nenajde nikdo, kdo nezná tolik oblíbené jídlo rychlého občerstvení, jako je langoš. Ale zkusili jste si už doma udělat maďarský langoš, který je díky změně jedné přísady úplně jiný? Pokud ne, teď to můžete rychle napravit.
Pořádně křupavý a přitom nadýchaný maďarský langoš vás může překvapit více, než by jste čekali. I přes to, že si dneska můžete koupit langoš na jakémkoliv trhu, koupališti nebo festivalu, nejlepší bude vždy ten domácí. Dáte si na něj to, co vám nejvíce chutná a v ideálním množství.
Recept na maďarský langoš se sýrem s smetanou
Potřebné vybavení
- 1 Mísa
- 1 Pánev
Suroviny
- 400 g Mouky
- 130 ml Mléka
- 130 ml Vody
- 5 g Cukru
- 7 g Soli
- 25 g Čerstvého droždí (nebo 7g sušeného droždí)
- 3 lžíce Olivového oleje
- 1 litr Oleje na smažení
- Smetana na pomazání
- Sýr k posypání
Postup
- Do misky si nalejeme ohřáté mléko.
- Rozpustíme v něm cukr a droždí.
- Necháme chvíli odpočinout na teplém místě.
- Přidáme zbytek surovin a uhněteme vláčné těsto.
- Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout cca 45 minut.
- Pracovní plochu si posypeme moukou a dáme na ni těsto.
- Těsto rozdělíme na 3 stejné kusy, z nichž uděláme 3 kuličky.
- Vytvarované kuličky přikryjeme znova utěrkou a dáme opět ještě na 30 minut kynout.
- Po vykynutí vytvarujeme rukama z kuliček langoše.
- V pánvi si rozpálíme olej a smažíme dozlatova, až dohněda z obou stran.
- Pomažeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.