Kuřecí paličky jsou obvykle upečené části kuřete s kostí na jejich konci. Tyto jsou ale trochu něco jiného. Podle tohoto bezvadného receptu si totiž kuřecí paličky obalíte v bramborovém těstě smíchaném s kuřecím masem – vlastně to jsou takové masovo-bramborové krokety na kosti. Vznikne tak pochoutka naprosto nezaměnitelná s čímkoliv jiným.
Paličky usmažené dozlatova podle tohoto receptu chutnají naprosto grandiózně a vypadají, jako luxusní pokrm. Díky struktuře těsta, respektive obsahu bramborové směsi, není nutná žádná příloha. Určitě však nesmíme zapomenout na čerstvou zeleninu v podobě salátu nebo rajčat jako přílohu.
Recept na netradiční kuřecí paličky trochu jinak
Ingredience pro přípravu 2 porcí
- 6 paliček
- sůl a pepř
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- trocha chilli
- 40 g strouhaného sýra
- 300 g uvařených rozmačkaných brambor
- hrst nasekané petrželky
- trojobal – hladká mouka, vejce, strouhanka
- olej na smažení
Postup přípravy paliček tak trochu jinak
1. Paličky uvaříme, obereme maso od kosti a to nasekáme nadrobno.
2. Přidáme ostatní suroviny, vypracujeme a rukama vytvarujeme 6 koulí.

Pečené kuřecí paličky podávané na zeleninovém lůžku se žampiony a šťouchanými brambory s cibulkou
3. Obalíme v trojobalu a vmáčkneme dovnitř očištěnou kost.
4. Usmažíme v oleji dozlatova a podáváme s dresinkem a zeleninovým salátem.
Závěr
Tato netradiční a sytá pochoutka potěší všechny milovníky dobrého jídla. Navíc je velmi variabilní a můžete si paličky přizpůsobit podle svých chutí a preferencí.
Pro pikantnější variantu přidejte do bramborové směsi kajenský pepř, více chilli a uzenou papriku.
Máte-li rádi česnek, obohaťte těsto prolisovaným česnekem.
Pokud do těsta přidáte tymián nebo rozmarýn, celý pokrm nádherně provoníte.
S cheddarem navíc získáte intenzivnější sýrovou chuť.

Trik na smažené kuřecí paličky v těstíčku
Foto a recept: Romana Rubášová, redakce cooky.cz, částečně upraveno AI