5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Zkuste připravit tento neotřelý vajíčkový salát, kterému dodává jeho neodolatelnou chuť svěží kopr a nastrouhaný sýr. Díky zakysané smetaně nebo majonéze získáte perfektní předkrm nebo přílohu.

Víceúčelový vajíčkový salát můžete podávat při různých příležitostech. Jako lehkou variantu se zakysanou smetanou k večeři, svěží předkrm, nebo hodnotnější přílohu s majonézou. Pokud nemáte rádi kukuřici, zkuste přidat místo kukuřice hrášek, vznikne salát s trochu jinou chutí.

Zdroj obrázku: skarbnychka-retseptiv, Recept na vajíčkový salát s majonézou nebo zakysanou smetanou a svěžím koprem.

Recept na lahodný vajíčkový salát se svěžím koprem a lahodným sýrem.

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 25 minut
Vychladit v ledničce 40 minut
Celkový čas 1 hodina 5 minut
Porcí 6 porcí
Připravujeme vajíčkový salát se sýrem, koprem a kukuřicí.

Potřebné vybavení

  • 1 Mísa na salát
  • 1 Hrnec na uvaření vajec

Suroviny

  • 4 ks Vajec
  • 100 g Konzervované kukuřice (nebo hrášku)
  • 150 g Sýra
  • 2 ks Čerstvých okurek
  • 2 stroužky Česneku
  • Majonéza nebo zakysaná smetana
  • Sůl, pepř a kopr

Postup 

  • Uvaříme natvrdo vajíčka.
  • Vejce a okurky nakrájíme na kostičky.
  • Pokud je okurka přezrálá, šťavnatou dužinu odkrojíme, aby nebyl salát vodový.
  • Půl svazku kopru nasekáme nadrobno.
  • Česnek nastrouháme a přidáme do zakysané smetany nebo majonézy.
  • Vše smícháme v salátové míse a dochutíme solí a pepřem.
  • Před podáváním doporučujeme na 30 – 40 minut zchladit v lednici.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

Cena: 75 Kč
Chod: Hlavní jídlo, Předkrm, Příloha, Salát
Kuchyně: Evropská kuchyně
Klíčové slovo: majonéza, salát, vajíčka


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest