Rychlá a chutná večeře nebo svačina ve formě pizzy? Není problém, navíc se obejdete bez hnětení a kynutí těsta. Oblíbený pita chléb poslouží jako skvělý základ pro naši pizzu, na který vyskládáme naše oblíben ingredience. Výhoda tohoto receptu je velká flexibilita, protože jak už u pizzy bývá, každý má rád jinou. S pita chlebem zkrátíme čas přípravy domácí pizzy na minimum. Přitom se pita chléb tváří jako originální těsto na pizzu vytažené z pece, jde prostě o dokonalou kombinaci. Překvapte celou rodinu pizzou, kterou zvládnete doslova za pár minut! Ingredience použité na naší pizze jsou za nás ideální volbou, neváhejte ji zkusit.

Recept na pizzu z pita chleba

Délka pečení v troubě 20 minut.

Ingredience pro přípravu

  • 200 g pita chleba
  • 1 cibule
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 rajče
  • 150 g sýra
  • 50 g šunky nebo uzené klobásy
  • 3 lžíce kečupu

Postup přípravy

1. Dáme si předehřát troubu na 200°C a plech si vyložíme pečícím papírem.

2. Pita chleba rozřízneme podélně na 2 části a prví část položíme na plech.

3. Chleba namažeme zakysanou smetanou a nasypeme část nastrouhaného sýra.

4. Položíme druhou půlku pita chleba a tu namažeme kečupem.

5. Nyní si nakrájíme klobásu na tenké plátky a rozložíme ji na kečupovou vrstvu. Případně rozložíme šunku.

6. Nakrájený rajčetem vyplníme mezery mezi klobásou a na tenké proužky nakrájíme cibuli.

7. Vrch pizzy posypeme cibulí a nakonec zbytkem nastrouhaného sýra.

8. Pizzu pečeme v předehřáté troubě 20 minut a nakonec můžeme posypat oreganem.

Pizzu pečeme 20 minut.
Zdroj obrázku: souspark, Pizzu pečeme 20 minut.
Líná pizza z pita chleba.
Zdroj obrázku: souspark, Líná pizza z pita chleba.

Nespočet variant a možností

Při tvorbě pizzy se nenechte ničím omezovat. Počínaje přidáním oliv, nakládanými okurkami nebo jinými druhy sýra. Až po ananas bylinky nebo kuřecí maso. Záleží pouze na vašich preferencích.

Co je vlastně pita chleba?

Pita chléb.
Zdroj obrázku: commons.wikimedia, Pita chléb.

Pita chléb je tradiční pečivo pocházející z Blízkého východu. je tedy oblíbený zejména v arabských zemích, ale také v Řecku, Turecku a jiných středomořských kuchyních. Pita chléb definuje jeho struktura, kdy se při pečení nafoukne a vytvoří kapsu. Běžně se právě tato kapsa plní různými ingrediencemi. Nejčastěji je však pita chléb podáván jako příloha.

Nejlepší recepty z kuchyně


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest