Pro ty, kteří chtějí vyzkoušet netradiční chutě pro nám známé suroviny, tu dnes máme recept na citrónovo-medová kuřecí stehna. V misce smíchejte olej, sůl, pepř, citrónovou šťávu, sojovou omáčku a med. Do této marinády vložte kuřecí stehna a nechte je 20 minut odpočívat v lednici. Stehna pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 40–50 minut, přičemž po 20 minutách přilijte trochu vody. Podávejte s hranolkami nebo kuskusem.
Recept na Citrónovo-medová kuřecí stehna
Prohlédněte si recept na citrónovo-medová kuřecí stehna. Stehna nejdříve marinujte v marinádě z: oleje, soli, pepře, citrónové šťávy, sójové omáčky a medu. Podávejte s domácími hranolkami.
Potřebné vybavení
- Pekáč
Suroviny
- 2 ks Kuřecí stehna
- 2 polévkové lžíce Med
- 1/2 polévkové lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Citrónová šťáva
- 1 čajová lžička Pepř
- 1 čajová lžička Sojová omáčka
- 2 polévkové lžíce Slunečnicový olej
Postup
- V míse smícháme olej, sůl, pepř, citrónovou šťávu, sojovou omáčku a 2 lžíce rozehřátého medu.
- Do této marinády vložíme kuřecí stehna, a pořádně je v ní promícháme a obalíme.
- Takto marinovaná stehna necháme zhruba 20 min odstát v lednici.
- Troubu předehřejeme na 180°C.
- Do pekáče vložíme předem namočený a posléze vyždímaný pečící papír (voda nám zabrání v připalování marinády).
- Do pekáče vložíme na papír na sucho kuřecí stehna , která polijeme zbytkem marinády.
- Vše vložíme do rozehřáté trouby a necháme péct zhruba 40/50 min (dozlatova).
- Po 20 minutách pečení přilijeme trochu vody pro lepší výpek.
- Po upečení podáváme např. s domácími hranolkami nebo kuskusem.
Recept na Domácí křupavé hranolky
Podívejte se na tento recept!