5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Říkáte si, že byste si rádi připravili pečená kuřecí stehna, ale nemáte po ruce žádný zajímavý recept? Pokud tedy rádi zkoušíte nové recepty, zde je postup na pečené kuřecí čtvrtky v troubě s domácí marinádou. Prohlédněte si náš rychlý a jednoduchý recept včetně marinování.

Pečené kuře je klasickým jídlem, které se často objevuje na stolech v českých rodinách. Jeho zlatavá, křupavá kůrka je výsledkem pečlivého pečení. Vůně pečeného kuřete se rozléhá domem a vytváří pocit domácí pohody. Osobně neznám asi nikoho, kdo by tento pokrm neměl rád. Každý má své tajné ingredience, které rád na kuře dává a víc mu chutná. Někdo si koupí grilovací koření a někdo si svou marinádu připraví, jako my. Pečené kuře lze podávat s různými přílohami, od pečených brambor, bramborovou kaši, rýži až po čerstvý salát.

Rychlá příprava – délka přípravy pouhých 5 minut, délka pečení 60 minut. Naše varianta pečeného kuřete se skládá z 5 následujících surovin pro 4 porce osoby – najdete níže v receptu. Hotové kuře podáváme s vámi oblíbenou přílohou a s vaším oblíbeným salátem. My tentokrát podávali kuře s dušenou rýží a salátem Coleslaw, recept na salát najdete ZDE.

Recept na Salát Coleslaw
Tentokrát jsme měli jako přílohu k pečenému kuřeti tento domácí Coleslaw
Prohlédnout recept
Recept na jednoduchý salát coleslaw
Foto: cooky.cz, Jednoduchý salát Coleslaw
Foto: cooky.cz, Marinovan ákuřecí stehna

Recept na pečené kuřecí čtvrtky s domácí marinádou

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 5 minut
Pečení 1 hodina
Celkový čas 1 hodina 5 minut
Porcí 4 porce
Zajímavý recept na pečené kuře, které si nejprve naložíme v domácí marinádě.

Potřebné vybavení

  • Pekáč na kuře
  • Trouba

Suroviny

  • 4 ks kuřecích stehen
  • 2 lžičky provensálského koření
  • 1 lžíce červené papriky
  • 1-2 lžičky sušeného česneku
  • 3-4 lžíce oleje
  • 2 lžičky soli

Postup 

  • Kuře očistíme, přendáme si ho do pečícího pekáčku
  • Nyní si připravíme marinádu – v malé misce si smícháme koření včetně soli a zalijeme rostlinným olejem
    Příprava domácí marinády k pečení stehen

    Obrázek: cooky.cz, domácí marináda

  • Vše důkladně promícháme
  • Marinádou potřeme kuře, tak aby bylo rovnoměrně potřeno ze všech stran
  • Kuře trošku podlijeme vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů, po dobu 60 minut
  • Pokud máte rádi obzvlášť vypečenou kůžičku, pak doporučujeme po 60 minutách zvýšit pečení na 200 stupňů a pečeme dalších 15 minut
    Obrázek: pečená kuřecí stehna dozlatova s křupavou kůžičkou

    Obrázek: cooky.cz, Pečená kuřecí stehna

  • Hotové kuře podáváme s vámi oblíbenou přílohou a s vaším oblíbeným salátem. My tentokrát podávali kuře s dušenou rýží a salátem coleslaw
Uložit do Mé kuchařky
Cena: 200 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: domácí marináda, Kuře, kuřecí čtvrtky, kuřecí maso, marináda, Pečené kuře, Rychlé kuře

zdroj: Autorský článek cooky.cz

5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest