Říkáte si, že máte chuť na kuřecí stehna? A rádi byste si kuřecí čtvrtky upekli v troubě, ale nemáte žádný recept? Prohlédněte si náš rychlý a jednoduchý recept včetně marinování.
Pečené kuře je klasickým jídlem, které se často objevuje na stolech v českých rodinách. Jeho zlatavá, křupavá kůrka je výsledkem pečlivého pečení. Vůně pečeného kuřete se rozléhá domem a vytváří pocit domácí pohody. Osobně neznám asi nikoho, kdo by tento pokrm neměl rád. Každý má své tajné ingredience, které rád na kuře dává a víc mu chutná. Někdo si koupí grilovací koření a někdo si svou marinádu připraví, jako my. Pečené kuře lze podávat s různými přílohami, od pečených brambor, bramborovou kaši, rýži až po čerstvý salát.
Rychlá příprava – délka přípravy pouchých 5 minut, délka pečení 60 minut. Naše varianta pečeného kuřete se skládá z 5 následujících surovin pro 4 porce osoby – najdete níže v receptu. Hotové kuře podáváme s vámi oblíbenou přílohou a s vaším oblíbeným salátem. My tentokrát podávali kuře s dušenou rýží a salátem Coleslaw, recept na salát najdete ZDE.
Recept na Pečené kuřecí čtvrtky s domácí marinádou
Potřebné vybavení
- Pekáč na kuře
- Trouba
Suroviny
- 4 ks kuřecích stehen
- 2 lžičky provensálského koření
- 1 lžíce červené papriky
- 1-2 lžičky sušeného česneku
- 3-4 lžíce oleje
- 2 lžičky soli
Postup
- Kuře očistíme, přendáme si ho do pečícího pekáčku
- Nyní si připravíme marinádu – v malé misce si smícháme koření včetně soli a zalijeme rostlinným olejem
Obrázek: cooky.cz, domácí marináda
- Vše důkladně promícháme
- Marinádou potřeme kuře, tak aby bylo rovnoměrně potřeno ze všech stran
- Kuře trošku podlijeme vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů, po dobu 60 minut
- Pokud máte rádi obzvlášť vypečenou kůžičku, pak doporučujeme po 60 minutách zvýšit pečení na 200 stupňů a pečeme dalších 15 minut
Obrázek: cooky.cz, Pečená kuřecí stehna
- Hotové kuře podáváme s vámi oblíbenou přílohou a s vaším oblíbeným salátem. My tentokrát podávali kuře s dušenou rýží a salátem coleslaw