Znáte nebe v puse? Tak tento dezert vám to ukáže. Ukáže, jak spojit jednoduchost s lahodnou sladkostí a jak jednoduše vytvořit něco nezapomenutelného. Takové jsou medové dortíky ve spojení s vanilkovým krémem a se šlehačkou. Kombinace chuti medu, vanilky a šlehačky je něco, na co jen tak nikdo z nás nezapomene, když to jednou okusí. Proto neváhejte a k letošnímu cukroví tento vánoční dezertík určitě přidejte!

Příprava sladkých medových koleček s vanilkovým krémem a šlehačkou je skvělý způsob, jak si doma vykouzlit medové cukroví plněné lahodnými krémy. Tento recept je jednoduchý, ale výsledek je nesmírně chutný a elegantní. Na těsto budete potřebovat hladkou mouku, moučkový cukr, med, máslo, vejce, žloutek a sodu. Těsto se následně upeče dozlatova a naplní se krémem připraveným z mléka, Zlatého klasu, krystalového a vanilkového cukru a másla.

Recept na Medové dortíky – sladké pokušení

Ingredience k přípravě

Těsto

  • 480 g hladké mouky
  • 190 g moučkového cukru
  • 3 PL medu
  • 90 g másla
  • 2 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 KL sody

Náplň

  • 800 ml mléka
  • 2 balíčky Zlatého klasu
  • 150 g cukru krystal
  • 1 balíček vanilkové cukru
  • 250 g másla

Šlehačka

  • 500 ml vychlazené smetany ke šlehání (min. 33%)
  • 1 balíček ztužovače smetany
  • 1 PL moučkového cukru

Zdobení

  • čokoládová poleva
  • mandle

Postup

1. Všechny ingredience určené na těsto zpracujeme na hladké těsto.

Vypracujeme těsto.
Vypracujeme těsto.

2. Těsto rozválíme na vále na tloušťku cca 3 mm a vykrajujeme kolečka s průměrem 7 cm.

Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka.
Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka.

3. Upečeme na plechu s pečícím papírem v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 8 minut dozlatova a necháme vychladnout.

4. Z ingrediencí pro náplň, kromě másla uvaříme hustý pudink.

5. Máslo vyšleháme v šlehači a postupně jej přidáváme do horkého pudinku a mícháme než se zcela nerozpustí. Necháme vychladit. Po vychladnutí vyšleháme.

Vyšleháme krém.
Vyšleháme krém.

6. Ze smetany, Smeta-fixu a cukru vyšleháme dostatečně hustou šlehačku.

7. Polovinu koleček namočíme do čokoládové polevy a než poleva ztuhne, posypeme rozdrcenými mandlemi. Necháme ztuhnout na mřížce.

Polovinu koleček namočíme v polevě a posypeme mandlemi.
Polovinu koleček namočíme v polevě a posypeme mandlemi.

8. Na druhou polovinu koleček naneseme nejdříve vanilkový krém a na něj šlehačku. Přikryjeme kolečky namočenými v čokoládové polevě. Necháme zatuhnout v lednici.

Plníme krémem a šlehačkou, slepujeme.
Plníme krémem a šlehačkou, slepujeme.

Na závěr

Tato delikatesa kombinuje křehkost medového těsta s bohatostí vanilkového krému a lehkostí šlehačky, vytvářejíc tak dokonalý sladký zážitek. Příprava může vyžadovat trochu práce, ale výsledek rozhodně stojí za to. Užijte si tento sladký požitek s rodinou a přáteli! Z dávky v receptu nám vyjde asi 90 ks koleček.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest