Znáte nebe v puse? Tak tento dezert vám to ukáže. Ukáže, jak spojit jednoduchost s lahodnou sladkostí a jak jednoduše vytvořit něco nezapomenutelného. Takové jsou medové dortíky ve spojení s vanilkovým krémem a se šlehačkou. Kombinace chuti medu, vanilky a šlehačky je něco, na co jen tak nikdo z nás nezapomene, když to jednou okusí. Proto neváhejte a k letošnímu cukroví tento vánoční dezertík určitě přidejte!
Příprava sladkých medových koleček s vanilkovým krémem a šlehačkou je skvělý způsob, jak si doma vykouzlit medové cukroví plněné lahodnými krémy. Tento recept je jednoduchý, ale výsledek je nesmírně chutný a elegantní. Na těsto budete potřebovat hladkou mouku, moučkový cukr, med, máslo, vejce, žloutek a sodu. Těsto se následně upeče dozlatova a naplní se krémem připraveným z mléka, Zlatého klasu, krystalového a vanilkového cukru a másla.
Recept na Medové dortíky – sladké pokušení
Ingredience k přípravě
Těsto
- 480 g hladké mouky
- 190 g moučkového cukru
- 3 PL medu
- 90 g másla
- 2 vejce
- 1 žloutek
- 1 KL sody
Náplň
- 800 ml mléka
- 2 balíčky Zlatého klasu
- 150 g cukru krystal
- 1 balíček vanilkové cukru
- 250 g másla
Šlehačka
- 500 ml vychlazené smetany ke šlehání (min. 33%)
- 1 balíček ztužovače smetany
- 1 PL moučkového cukru
Zdobení
- čokoládová poleva
- mandle
Postup
1. Všechny ingredience určené na těsto zpracujeme na hladké těsto.
2. Těsto rozválíme na vále na tloušťku cca 3 mm a vykrajujeme kolečka s průměrem 7 cm.
3. Upečeme na plechu s pečícím papírem v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 8 minut dozlatova a necháme vychladnout.
4. Z ingrediencí pro náplň, kromě másla uvaříme hustý pudink.
5. Máslo vyšleháme v šlehači a postupně jej přidáváme do horkého pudinku a mícháme než se zcela nerozpustí. Necháme vychladit. Po vychladnutí vyšleháme.
6. Ze smetany, Smeta-fixu a cukru vyšleháme dostatečně hustou šlehačku.
7. Polovinu koleček namočíme do čokoládové polevy a než poleva ztuhne, posypeme rozdrcenými mandlemi. Necháme ztuhnout na mřížce.
8. Na druhou polovinu koleček naneseme nejdříve vanilkový krém a na něj šlehačku. Přikryjeme kolečky namočenými v čokoládové polevě. Necháme zatuhnout v lednici.
Na závěr
Tato delikatesa kombinuje křehkost medového těsta s bohatostí vanilkového krému a lehkostí šlehačky, vytvářejíc tak dokonalý sladký zážitek. Příprava může vyžadovat trochu práce, ale výsledek rozhodně stojí za to. Užijte si tento sladký požitek s rodinou a přáteli! Z dávky v receptu nám vyjde asi 90 ks koleček.