S touto bublaninou příjemně překvapíte celou rodinu i hosty. Textura je velmi vzdušná a vláčná, zároveň příprava snadná a rychlá. Dezert je vhodný pro každou příležitost, od rodinných oslav, po narozeniny. V našem receptu použijeme čerstvé jahody, vy však upečte bublaninu s jakýmkoliv dostupným ovocem, které máte rádi. Chutnou kombinací jsou například třešně, meruňky, švestky nebo borůvky.

Recept na jogurtovou bublaninu s ovocem

Délka pečení v troubě 40 minut.

Ingredience pro přípravu

  • 250 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 150 g bílého jogurtu
  • 10 g prášku do pečiva
  • 180 g cukru
  • 60 ml rostlinného oleje
  • 50 ml citronové šťávy
  • 350 g čerstvých jahod
  • špetka soli
  • plátky mandlí
  • moučkový cukr (dle chuti volitelné)
  • strouhaný kokos (dle chuti volitelné)

Postup přípravy

1. V míse si nejdříve do pěny vyšleháme vejce s cukrem a špetkou soli.

2. Přidáme jogurt s olejem a následně dobře promícháme.

3. Dále přisypeme mouku a prášek do pečiva. Promícháme metličkou.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

4. Nakonec přimícháme citronovou šťávu a 2/3 nakrájených jahod.

5. Dáme si předehřát troubu na 180°C a plech 26 x 18 cm si vyložíme pečícím papírem. Můžeme vymazat máslem.

6. Do plechu nalejeme těsto a navrch vyskládáme zbytek jahod a posypeme mandlemi.

7. Pečeme v předehřáté troubě 40 minut a po dopečení vytáhneme z trouby.

8. Necháme zchladnout na pokojovou teplotu a můžeme posypat moučkovým cukrem.

Bublanina s třešněmi.
Zdroj obrázku: commons.wikimedia, Bublanina s třešněmi.

Tipy na vylepšení

Chcete bublaninu připravit zajímavější? Rozdělte těsto na 2 části a do jedné přidejte trochu kakaa. Poté těsto opatrně slijte dohromady a získáte tak krásný korpus.

Ještě před tím, než zbytek jahod položíte na vrch těsta, obalte mírně jahody v mouce, tím zajistíte, že se nepropadnou na dno.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest