5 hvězdiček od 2 kuchařů
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Nakládaný hermelín je více než jen sýr; je to kulinární zážitek, který odráží bohatou tradici a chuť české kuchyně. Tento lahodný pokrm, který se často podává v hospodách a na rodinných oslavách, je dokonalým příkladem toho, jak jednoduché suroviny mohou vytvořit nezapomenutelné chutě, které zůstanou na jazyku dlouho po posledním soustu.

Hermelín, měkký sýr s bílou plísní na povrchu, je ideální pro nakládání díky své krémové textuře a mírně pikantní chuti, dokonale absorbuje bohaté aroma bylinek a oleje. Když se spojí s čerstvou bazalkou, sladkou červenou cibulí, intenzivními sušenými rajčaty, aromatickým česnekem, italskými bylinkami a černými olivami, vznikne symfonie chutí, která je hezky pestrá.

Nakládaný hermelín
Zdroj obrázku: cooky.cz

Zalití těchto surovin kvalitním rostlinným olejem není jen o konzervaci, ale je to o vytvoření pokladnice chutí, která se s každým dnem uležení stává jen lepší a lepší. Ať už jste gurmán nebo jen hledáte nový recept na zkoušku, nakládaný hermelín je dokonalou volbou pro každou příležitost. Nyní, když máte představu o tom, co nakládaný hermelín podle naší receptury představuje, pojďme se podívat na detailní recept, který vám umožní přenést tyto chutě přímo do vaší kuchyně.

Zdroj obrázku: cooky.cz, Nakládaný hermelín

Recept na nakládaný hermelín

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 2 kuchařů
Čas přípravy 20 minut
Necháme uležet v lednici 5 dní
Celkový čas 5 dní 20 minut
Porcí 6 osob
Recept je inspirovaný Itálií – bazalka, černé olivy a sušená rajčata – jako hlavní ingredience.

Potřebné vybavení

  • Uzavíratelná sklenice/nádoba

Suroviny

  • 4 Hermelíny
  • Bazalka (podle chuti, my využijeme vždy celý zakoupený květináč z potravin)
  • 4 červená cibule (na plátky nakrájené)
  • 200 g Sušených rajčat (pokrájená na jemno může být i s kapiemi)
  • 1 celý česnek (prolisovaný)
  • Italské bylinky (používáme sůl italské bylinky od Kotányi – můžete nahradit solí a směsí italských bylin)
  • 200 g černých oliv
  • 3 ks bobkového listu
  • 6 ks celého pepře
  • 4 ks nového koření
  • 1 l kvalitního rostlinného oleje

Postup 

  • Nejprve si připravíme všechny suroviny do uvedených tvarů a velikostí.
  • Česnek si prolisujeme a smícháme s italskou solí.
  • Každý jednotlivý sýr rozkrojíme, abychom mohli vnitřek naplnit.
  • Každý hermelín naplníme následovně: potřeme česnekem, přidáme nakrájená sušená rajčata, cibuli, olivy a jako poslední pokrájenou bazalku. Takto postupujeme u všech hermelínů.
  • Jakmile máme naplněny všechny hermelíny, tak je přepůlíme (urychlíte tím proces změknutí a můžete servírovat menší porce, tím pádem Vám déle vydrží – možná ?).
  • Do čisté sklenice vrstvíme hermelín, bazalku, tenké plátky červené cibule, sušená rajčata (tentokrát můžete nechat v celku, záleží na Vás, my máme rádi vše nakrájené), olivy (též můžete nechat v celku) a uvedené koření (bobkový list, pepř a nové koření).
  • Jakmile vše máme vložené do dostatečně velké sklenice, tak zalijeme kvalitním rostlinným olejem.
  • Takto naložený hermelín necháme odpočívat v lednici minimálně 3 – 5 dnů. Čím déle vydržíte, tím lépe budou rozložené chutě použitých surovin.
  • Vychutnáte si s čerstvým pečivem a dobře vychlazenou sklenkou piva ?.

Video recept

Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Co říkáte na náš recept na Nakládaný hermelín po Italsku??
Jak děláte hermelín Vy?? Máte vlastní recept a postup? Podělte se a inspirujte ostatní ZDE.
Cena: 350 Kč
Chod: Svačina
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: bazalka, černé olivy, česnek, cibule, hermelín, olej, sušená rajčata


5 hvězdiček od 2 kuchařů (2 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest