5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Příprava těchto pikantních kuřecích křídel je snadná a výsledkem je neodolatelně chutné jídlo, které potěší každého milovníka pečených kuřecích křidélek. Začínáme vytvořením aromatické marinády, která kombinuje slunečnicový olej, špetku chilli pro pikantnost, sůl pro vyvážení chutí a rozpuštěný med, jenž dodává jemnou sladkost a krásně karamelizuje během pečení. Do této naložíme očištěná kuřecí křídla a necháme je hodinu marinovat a nasáknout všemi těmito lahodnými chutěmi.

Autorské foto: Lenka Kantorová, Marinovaná kuřecí křídla v medovo-chilli marinádě

Recept na Chilli-medová křidélka

Autor receptu: Lenka Kantorová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 1 hodina
Marinování 1 hodina
Celkový čas 2 hodiny 20 minut
Porcí 2 porce
Vytvoříme si marinádu ze slunečnicového oleje, chilli, soli a rozpuštěného medu. Promícháme a přidáme do marinády očištěná kuřecí křídla. Necháme je hodinu marinovat, později pečeme na 200°C zhruba 15 mint dozlatova.

Potřebné vybavení

  • Mísa
  • Pekáč

Suroviny

  • 6 ks kuřecích křídel
  • 6 polévkových lžic slunečnicového oleje
  • 2 polévkové lžíce mletého chilli
  • 1/2 polévkové lžíce chilli vloček
  • 1/2 polévkové lžíce soli
  • 1 polévková lžíce medu

Postup 

  • Do mísy dáme slunečnicový olej, ke kterému přidáme 2 lžíce mletého chilli, půl polévkové lžíce soli a lžící rozpuštěného medu.
  • Směs koření a oleje důkladně promícháme, tím nám vznikne ostrá marináda.
  • Později do marinády přidáme předem očištěná kuřecí křídla od zbylých pýrek.
  • Pořádně v marinádě promícháme a necháme hodinu marinovat v lednici.
  • Po hodině křídla vyndáme z marinády a vyndáme je na pekáč s pečícím papírem.
  • Křídla naposledy posypeme jemně chilli vločkami.
  • Pekáč s křídli dáme do rozehřáté trouby na 200°C.
  • Pečeme zhruba 15 minut dozlatova.
Uložit do Mé kuchařky
Autor: Lenka Kantorová
Chod: Hlavní
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: chilli marináda, domácí marináda, marináda, marinovaná kuřecí křídla, marinované maso, marinování, medová marináda, pečená křídla



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest