Nebaví vás zdlouhavá příprava krémů? Chladnutí pudinku a šlehání másla mixérem? Jste příliš vytížení a nemáte čas na recepty, které zaberou moc času? V tom případě vás teď potěším, protože mám pro vás suverénně nejjednodušší recept na hladký lehký čokoládový krém, který za chvíli ztuhne a udělá velkou parádu. Stačí vám pár surovin, miska, metlička a dvě minuty času.
Tento čokoládový krém je pomyslná třešnička na dortu pro mnoho moučníků – ozdobíte s ním cupcakes, cookies, využijete ho jako náplň do rolády, potřete s ním dort z vrchu i ze stran, nebo ho namažete jako vrstvu navíc pod ovoce do rozličných řezů. Když nemáte vůbec čas na pečení, slepte krémem dohromady dvě sušenky a máte něco malého ke kávě raz dva. S krémem se pracuje jedna báseň, snadno ho naplníte do cukrářského sáčku a ozdobíte, co potřebujete. Dobře drží tvar a působí opravdu luxusně. Jen pamatujte, že s krémem je nutné začít pracovat ihned, jakmile ho vyšleháte. Když ztuhne není s ním lehké pořízení. Základní množství surovin jednoduše znásobte na jakýkoli objem potřebujete.
Recept na minutový čokoládový krém
Doba přípravy: 2 minuty
Co potřebujeme
- 2 lžíce (30 g) másla
- 1 hrnek (125 g) moučkového cukru
- 2 lžíce (12 g) kakaového prášku
- ½ lžičky soli
- 1–2 lžíce horké vody (dle potřeby pro konzistenci)
Postup přípravy čokoládový krém na dort i buchtu
1. Do mísy dáme máslo, přidáme moučkový cukr, kakao a sůl.
2. Na závěr přidáme horkou vodu a vše řádně promícháme metličkou, až vznikne hladký, nadýchaný krém.
3. Ihned používejte. Jakmile ztuhne, špatně se s ním pracuje. Do použitelného stavu ho opět přivedeme přidáním malého množství horké vody nebo vložením do mikrovlnné trouby. S mikrovlnkou ale opatrně, aby se krém nepřehřál a máslo se neoddělilo. Krém poté opět důkladně prošlehejte.
Vychytávky k rychlému čokoládovému krému
- Pro výraznější chuť přidáme kapku rumu nebo půl lžičky espressa, bude to taková verze pro dospělé. Baby-friendly variantu můžete zpestřit kapkou vanilkového nebo mandlového aroma.
- Extra čokoládový efekt zajistí přidání hoblinek čokolády.
- Aby byl krém opravdu nadýchaný, kakao a moučkový cukr prosejeme přes jemné sítko.
- Do krému můžeme přidat také nasekané ořechy.
- Místo horké vody nebo mikrovlnky můžete krém rozehřát také ve vodní lázni.

Nestárnoucí klasika: Piškotová roláda s vanilkovým a čokoládovým krémem nikdy nezevšední

Krtkův dort na plech: sladká dobrota pro malé i velké
pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková