Hledáte nový a neotřelý recept na polévku, která vás nejen zasytí, ale také nadchne svou netradiční kombinací chutí? Máme pro vás recept na zeleninovou polévku s tvarůžkovými noky. Ano, opravdu je to polévka z Olomouckých tvarůžků…Tento recept se rychle stává oblíbený a dobývá domácnosti díky své jednoduchosti a neodolatelné chuti. Zeleninová polévka je klasika, ale přidáním tvarůžkových noků ji povyšujete na úplně novou úroveň. Nebojte se experimentovat s něčím novým a překvapte své okolí tímto lahodným pokrmem.
Tato kombinace je hutná a zdravá, plná vitamínů ze zeleniny. Příprava celého pokrmu včetně noků je velmi snadná, takže ji zvládnou i začátečníci v kuchyni. Základem této polévky je zeleninový vývar, do kterého přidáme spoustu čerstvé zeleniny. Tvarůžkové noky dodají polévce neodolatelný sýrový nádech, který skvěle kontrastuje s chutí zeleniny.
Polévka je skvělá nejen pro rodinné obědy, ale také jako výživná večeře po náročném dni.
A co je na tvarůžkové zeleninové polévce nejlepší?
Tento recept je nejen lahodný, ale také finančně nenákladný. Většinu ingrediencí máte pravděpodobně už doma, takže vám příprava této úžasné polévky nezruinuje rodinný rozpočet. Neváhejte a pusťte se do vaření.
Recept na Zeleninovou polévku s Tvarůžkovými Noky
Potřebné vybavení
- Větší hrnec
- Pánev
- škrabku
- Nůž
Suroviny
Noky:
- 100 g olomouckých tvarůžků
- 50 g másla
- 30 g hladké mouky
- kmín (volitelný)
Zeleninová polévka:
- 50 g másla
- 100 g mrkve
- 50 g celeru
- 50 g petržele
- 100 g květáku
- 1 ks cibule
- sůl, pepř (na dochucení)
- čerstvé bylinky – libeček, pažitka, petrželka
- 1,5 l vody
Postup
Zeleninová polévka:
- Nejprve si očistíme zeleninu a nakrájíme na tvary, které máte rádi v polévce, někdo raději strouhanou, někdo čtverečky nebo na plátky. My zvolili na plátky.
- Do hrnce dáme máslo na kterém osmahneme všechnu zeleninu téměř do hněda.
- Zeleninu zalijeme vodou a osolíme a opepříme, s nasekaným libečkem povaříme.
- Vaříme cca 45 minut bez poklice na mírném plameni.
- Mezitím si připravíme tvarůžkové noky.
Tvarůžkové noky:
- Na pánvičce si rozpustíme máslo a zaprášíme moukou. Vytvoříme tmavší jíšku.
- Do jíšky dáme pokrájené tvarůžky a kmín.
- Za stálého míchání necháme tvarůžky zasmahnout do jíšky.
- Ze vzniklé směsi vykrajujeme lžičkou malé noky, které pokládáme do naservírované polévky na talíři.
- Talíř ještě dozdobíme pažitkou a petrželkou a můžeme podávat.
- Dobrou chuť.