Chcete vytvořit něco opravdu rychlého a navíc zdravého, co bude i chutnat skvěle? Míváte v zahrádce v létě tolik dýní, že nevíte, co s nimi? Pak vás nadchne tento recept, ve kterém zužitkujete jak dýně, tak jablka.

Dnešní recept z jablek, dýní, švestek a ořechů je nepečený a neobsahuje řádný cukr ani mouku, pouze přírodní suroviny plné vitamínů. Recept si uložte na později, protože jak přijde léto, tak si na něj určitě vzpomenete!

Recept na nepečený jablečno-dýňový dezert: Rychlý, zdravý a bez pečení

Ingredience na přípravu těsta

  • 80 g sušených švestek
  • 50 g dýňových semínek (loupaných)
  • 60 g vlašských ořechů
  • 200 g čokoládových sušenek
  • 70 g másla

Ingredience na náplň

  • 500 g dýně
  • 20 g želatiny
  • 100 ml vody
  • 80 g cukru nebo sladidlo
  • Šťava z 1/2 citrónu
  • skořice podle chuti

Ingredience na polevu

  • 15 g želatiny a 80 g vody
  • 2 jablka
  • 60 g třtinového cukru
  • skořice dle chuti
  • 1 pomeranč
  • 1/2 citrónu
  • 60 g vlašských ořechů

Postup přípravy

1. V sekáčku si rozdrtíme švestky, dýňová semínka, ořechy a sušenky. Všechno smícháme s rozpuštěným máslem a narovnáme do vyšší formy 22×22 cm celé vystlané pečícím papírem.

2. Sypkou hmotu uhladíme a dnem skleničky zatlačíme ve formě.

Směs na korpus utlačíme do formy s papírem a necháme vychladit.
Zdroj: SüßeBlog, Směs na korpus zatlačíme do formy s papírem a necháme vychladit.

3. Dýni oloupeme, nakrájíme na menší kostky a zalijeme vodou. Vaříme v kastrolu cca 10-12 minut.

4. 20 g želatiny namočíme do 100 ml vody a rozmícháme. Necháme rozpustit.

5. Uvařenou dýni scedíme, přidáme sladidlo, skořice, šťávu z 1/2 citrónu a rozpuštěnou želatinu. Rozmixujeme ručním mixérem a nalijeme na korpus do formy. Necháme zchladit.

Na korpus nalijeme hotovou náplň a vychladíme.
Zdroj: SüßeBlog, Na korpus nalijeme hotovou náplň a vychladíme.

6. V misce si smícháme 15 g želatiny a 80 g vody, necháme rozpustit.

7. Jablka zbavíme jádřince a se sloupkou nakrájíme na malé kousky. Dáme ohřívat do kastrolu, kam přidáme cukr, skořici, šťávu z pomeranče a z 1/2 citrónu a nasekané vlašské ořechy. Ohříváme do rozpuštění cukru a změknutí jablek.

8. Směs přendáme do misky, přidáme rozpuštěnou želatinu a rozmícháme. Celou směs nalijeme do formy a necháme v lednici 4-5 hodin chladit.

Navrch nalijeme jablečnou polevu a dáme do lednice.
Zdroj: SüßeBlog, Navrch nalijeme jablečnou polevu a dáme do lednice.

Servírování

Dezert servírujeme vychlazený jako osvěžující zdravou pochoutku. Můžeme ozdobit šlehačkou, nastrouhanou čokoládou, nebo plátky sušených jablek.

Obrázek receptu na Hurikán dezert ze 2 jablek-jednoduchý jablečný koláč

Jednoduchý jablečný koláč Hurikán ze 2 jablek

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest