Kombinace čerstvého ovoce, zejména jahod či malin, sladké šlehačky a zakysané smetany je neporazitelná. Tento nepečený dort jsme už dělávali jako děti s pomocí maminky a byli jsme hrdí na to, co jsme „upekli“. Kombinací a receptů na něj je spousta a každá hospodyňka má ten svůj, ale základní suroviny, myslím, zůstávají stále stejné.
Dort je výbornou alternativou k pečeným moučníkům a často se objevuje na letních oslavách, dětských narozeninových párty i jako rychlý dezert bez zbytečné práce, který, i díky jahodám, nikdy nezklame, protože děti většinou jahody milují. A dospělí, myslím, také.
Recept na Krémový a lehký nepečený jahodový dort
Ingredience na ovocný dort se šlehačkou a zakysanou smetanou
- dětské piškoty
- 2 smetany ke šlehání
- 2 zakysané smetany
- moučkový cukr dle chuti
- jahody
- máslo a kokos na vymazání a vysypání formy
Postup přípravy nepečeného dortu
1. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem.
2. Na dno formy naskládáme dětské piškoty.
3. Na vrstvu piškot naneseme vrstvu krému, na který jsme vyšlehali 2 šlehačky, přidali cukr dle chuti a 2 zakysané smetany.
4. Na krém naskládáme vrstvu jahod a postup opakujeme až do vypotřebování krému.
5. Na vrchu dortu by měl být krém, ozdobit ještě můžeme zbytky jahod, lístky máty nebo plátky mandlí.

Dort necháme řádně ztuhnout v lednici a podáváme jej zchlazený. Do krému lze přidat vanilku i ztužovač šlehačky.
Nepečený tvarohový dort s piškoty, ovocem a želatinou: Korpus bez pečení, pudink bez vaření, ale chuť bez kompromisů
Tvarohový nepečený dort s meruňkami – možná ho taky znáte z osmdesátek, zkrátka za totáče. Tvaroh, meruňky, piškoty a kakaová pěna jako sladká tečka
pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková