Pokud hledáte něco nového do vašeho zaběhlého jídelníčku, jako jsem hledala já, tak tato pečená vepřová panenka by mohla být vaším novým oblíbeným jídlem. Příprava je velmi snadná a rychlá, výsledek je božský a tím je tento pokrm dokonale univerzální a můžete ho servírovat při různých příležitostech. U nás doma je tento pokrm za hvězdu a já jako domácí kuchařka jsem moc spokojená, protože mám uvařeno za 30 minut dokonalý oběd/večeři. Díky krátkému času na vaření můžu podávat tak dobré jídlo i v hektickém pracovním týdnu.
Co je u tohoto jídla důležité je marinování! I krátká doba marinování výrazně zvýší chuť masa. Připravíme si marinádu a pak se panenka marinuje. Mezitím co se maso marinuje, můžeme využít čas k přípravě jednoduchých příloh nebo i k úklidu v kuchyni. 😉
K pečené panence se hodí jakákoliv příloha, záleží na vašich preferencích. Vyzkoušejte tento pokrm ještě dnes, uvidíte, že nebudete litovat. Podělte se s námi o své pocity z tohoto pokrmu v komentářích!
Recept na Pečenou Vepřovou panenku v hořčičné krustě
Ingredience:
- 3 stroužky česneku (prolisované)
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 lžičky rozmarýnu
- 1/4 lžičky nasekaných chilli papriček
- sůl
- 1 kg vepřové panenky
- mletý černý pepř
Postup:
1. Ve střední míse smícháme česnek, olej, sirup, hořčici, rozmarýn, červené papričky a špetku soli.
2. Panenku si nasolíme a opepříme. Maso vložíme do marinády a necháme marinovat při pokojové teplotě alespoň 30 minut, maximálně hodinu.
3. Předehřejeme si troubu na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Panenku vč. marinády přendáme do pekáčku a vložíme do trouby. Maso pečeme asi 25 až 30 minut. Panenku v polovině pečení přelejeme šťávou. Po upečení necháme maso odpočinout 10 minut.
4. Hotovo, maso naporcujeme a můžeme podávat s oblíbenou přílohou a přelijeme šťávou z masa.
Dobrou chuť!