Dochází vám už nápady, jak opět připravíte těstoviny? Zkuste tento italský recept, podle kterého uvaříte lahodné penne s kuřecím masem, slaninou, špenátem a rajčaty. To vše v krémové česnekové omáčce s parmazánem. Tento rodinný recept si hned oblíbíte. Špenát použijte jakýkoliv, který máte doma. Ať už je čerstvý nebo mražený, vždy získáte skvělou chuť a spoustu vitamínů. Důrazně doporučujeme, aby jste použili parmazán ,který si sami před přípravou nastrouháte, nikoliv hotový již nastrouhaný parmazán. Výsledkem bude mnohem lepší struktura omáčky.
Přidejte se do naší facebookové skupiny pro inspirace na nejlepší recepty roku.
Recept na těstoviny s kuřecím masem a slaninou v česnekové omáčce
Délka přípravy 20 minut, délka vaření 20 minut, 4 porce.
Ingredience pro přípravu
- 500 g kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička červené papriky
- 1 lžička směsi koření tymián, oregano a bazalka
- 1,5 hrnku smetany 33%
- 1 hrnek nastrouhaného parmazánu
- 5 rajčat
- 1 hrnek čerstvého špenátu
- 5 nasekaných stroužků česneku
- 6 plátků slaniny
- 1/4 lžičky chilli vloček
- 280 g penne těstovin
Postup přípravy
1. V hluboké pánvi si rozpálíme olivový olej
2. Z jedné strany dáme opékat prsa na cca 4 minuty, z druhé je prozatím ochutíme červenou paprikou, solí a směsí bylinek.
3. Otočíme a pečeme asi 3 minuty z druhé strany.
4. Stáhneme teplotu a prsa znovu otočíme, tentokrát dusíme přikryté několik minut do růžova.
5. Jakmile je maso hotové, maso z pánve vyndáme.
6. Do této pánve dáme smetanu a přivedeme ji k varu.
7. Poté přidáme 1/2 hrnku parmazánu a za stálého míchání vaříme, dokud se sýr nerozpustí.
8. Přidáme nakrájená rajčata, špenát, chilli vločky a česnek. Za stálého míchání vaříme, dokud špenát mírně nezvadne.
9. 1/3 kuřecího masa nakrájíme na malé kousky a s polovinou slaniny přidáme do omáčky.
10. Zamícháme a odstavíme.
11. Ve velkém hrnci si podle návodu uvaříme penne a scedíme.
12. Uvařené těstoviny přidáme do omáčky a pánev opět prohřejeme.
13. Těsně před podáváním směs posypeme zbytkem slaniny, masa a parmazánu.
TIPY k vaření těstovin
Vaříte-li běžné těstoviny, neoplachujte je studenou vodou. Zbavili by jste se škrobu, který je žádoucí pro lepší vstřebání omáčky.
Rozhodli jste se pro bezlepkové těstoviny? Po uvaření je naopak opláchněte studenou vodou, aby neztuhly.
A jak uvařit těstoviny al dente? Vařte o 2 minuty méně, než je uvedeno na obalu.