Tento recept na plněné hovězí rolky má kořeny v Německu. My si ho připravíme tak, jako ho znají tam, odkud pochází. Ze zajímavé německé kuchyně, která by ve světové gastronomii určitě neměla zůstávat v ústraní.
Původní recept počítá mezi ingredience, které by neměly v přípravě receptu chybět, s polosladkým červeným vínem. Avšak víno lze nahradit obstojnou alternativou – šťáva z granátového jablka, černého rybízu nebo třešní. Na co máte zrovna chuť, nebo co máte zrovna po ruce.
Recept na plněné hovězí rolky s anglickou slaninou
Potřebné vybavení
- 1 Pánev
Suroviny
- 10 plátků Hovězího zadního masa
- 10 plátků Anglické slaniny (tenké plátky)
- 2 lžíce Rajského protlaku
- 250 ml Červeného polosladkého vína (nebo šťávy s červeného ovoce)
- 4 ks Cibule
- 2 ks Mrkve
- 5 ks Nakládaných okurek
- 200 ml Vody
- Hořčice (dle chuti)
- Pár lžic Mouky
- Sůl a pepř
- Červená paprika
- Olej na smažení
Postup
- Hovězí maso si nakrájíme na přibližně 1 cm tenké plátky.
- Z obou stran maso rozklepeme na rovnoměrné plátky.
- 2 Cibule si nakrájíme na půlměsíčky a orestujeme na oleji do zhnědnutí.
- Okurky rozpůlíme podélně.
- Hovězí maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
- Na každý kousek masa dáme jeden plátek anglické slaniny a půlku kyselé okurky.
- Orestovanou cibuli taktéž rozdělíme na každý kousek masa. Olej z pánve si necháme na později.
Hovězí plátky plníme slaninou, okurkou, hořčicí a cibulkou
- Z plátků masa uděláme rolky a zavřeme pomocí párátek.
Naplněné hovězí rolky uzavřeme a stáhneme párátkem
- Rolky obalíme v mouce.
- Na pánvi s olejem, kde jsme restovali cibuli, zprudka orestujeme rolky ze všech stran do hněda.
- Stáhneme ze sporáku a rolky dáme stranou.
- Do pánve přidáme další 2 cibule nakrájené na půlměsíčky.
- Nakrájíme si mrkev na tenké nudličky a také přidáme na pánev.
- Restujeme, dokud zelenina nezměkne.
Směs mrkve a cibule k hovězím rolkám
- Přidáme rajský protlak a dochutíme solí, pepřem a červenou paprikou.
- Nalejeme červené víno (případně ovocnou šťávu).
- Za stálého míchání vaříme, dokud se nezbavíme alkoholu z vína.
- Ztlumíme plotnu a opět přidáme rolky na pánev.
- Zalijeme vařící vodou.
- Rolky dusíme 30 – 35 minut na mírném ohni.
- Servírujeme s bramborovou kaší a směsí dušené mrkve a cibulky.
Hovězí rolky na víně podáváme s bramborovou kaší a dušenou mrkví s cibulí