5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Tento recept na plněné hovězí rolky má kořeny v Německu. My si ho připravíme tak, jako ho znají tam, odkud pochází. Ze zajímavé německé kuchyně, která by ve světové gastronomii určitě neměla zůstávat v ústraní.

Původní recept počítá mezi ingredience, které by neměly v přípravě receptu chybět, s polosladkým červeným vínem. Avšak víno lze nahradit obstojnou alternativou – šťáva z granátového jablka, černého rybízu nebo třešní. Na co máte zrovna chuť, nebo co máte zrovna po ruce.

Zdroj obrázku: Retete-usoare, Recept na hovězí plněné rolky podle německé receptury.

Recept na plněné hovězí rolky s anglickou slaninou

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 1 hodina
Porcí 4 porce
Vaříme plněné hovězí rolky s anglickou slaninou a zeleninou se směsí dušené mrkve a cibulky. Podáváme s bramborovou kaší.

Potřebné vybavení

  • 1 Pánev

Suroviny

  • 10 plátků Hovězího zadního masa
  • 10 plátků Anglické slaniny (tenké plátky)
  • 2 lžíce Rajského protlaku
  • 250 ml Červeného polosladkého vína (nebo šťávy s červeného ovoce)
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Mrkve
  • 5 ks Nakládaných okurek
  • 200 ml Vody
  • Hořčice (dle chuti)
  • Pár lžic Mouky
  • Sůl a pepř
  • Červená paprika
  • Olej na smažení

Postup 

  • Hovězí maso si nakrájíme na přibližně 1 cm tenké plátky.
  • Z obou stran maso rozklepeme na rovnoměrné plátky.
  • 2 Cibule si nakrájíme na půlměsíčky a orestujeme na oleji do zhnědnutí.
  • Okurky rozpůlíme podélně.
  • Hovězí maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
  • Na každý kousek masa dáme jeden plátek anglické slaniny a půlku kyselé okurky.
  • Orestovanou cibuli taktéž rozdělíme na každý kousek masa. Olej z pánve si necháme na později.
    Plnění rolek z hovězího masa - recept

    Hovězí plátky plníme slaninou, okurkou, hořčicí a cibulkou

  • Z plátků masa uděláme rolky a zavřeme pomocí párátek.
    Uzavíráme hovězí rolky naplněné směsí.

    Naplněné hovězí rolky uzavřeme a stáhneme párátkem

  • Rolky obalíme v mouce.
  • Na pánvi s olejem, kde jsme restovali cibuli, zprudka orestujeme rolky ze všech stran do hněda.
  • Stáhneme ze sporáku a rolky dáme stranou.
  • Do pánve přidáme další 2 cibule nakrájené na půlměsíčky.
  • Nakrájíme si mrkev na tenké nudličky a také přidáme na pánev.
  • Restujeme, dokud zelenina nezměkne.
    Restujeme cibulku a mrkev

    Směs mrkve a cibule k hovězím rolkám

  • Přidáme rajský protlak a dochutíme solí, pepřem a červenou paprikou.
  • Nalejeme červené víno (případně ovocnou šťávu).
  • Za stálého míchání vaříme, dokud se nezbavíme alkoholu z vína.
  • Ztlumíme plotnu a opět přidáme rolky na pánev.
  • Zalijeme vařící vodou.
  • Rolky dusíme 30 – 35 minut na mírném ohni.
  • Servírujeme s bramborovou kaší a směsí dušené mrkve a cibulky.
    Hovězí rolky na víně

    Hovězí rolky na víně podáváme s bramborovou kaší a dušenou mrkví s cibulí

Uložit do Mé kuchařky
Chod: Hlavní jídlo, Oběd, Večeře
Kuchyně: Německá
Klíčové slovo: anglická slanina, hovězí maso, hovězí rolky, rolky


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest